Izazov od 28 dana: Ovih 7 jednostavnih vežbi će transformisati vaše telo u samo 4 sedmice

Leto je skoro ovde i da vreme je za junski izazov. To je vreme kada vaše telo treba da bude u savršenoj formi i spremno za plažu. Ovaj junski izazov je vezan za vežbanje.

Ne brinite, nećemo vas forsirati previše jer vam je samo potrebno 10 minuta dnevno da dođete u savršenu formu. Ne treba vam bilo kakva oprema, samo veliki entuzijazam i 10 minuta dnevno. Ovaj izazov se sastoji od 7 vežbi. Evo ih:

1. Plank

Plank je jedna od najosnovnijih vežbi koje redovno radim jer pomaže zategnuti i ojačati srž, što dovodi do povećanja ukupne snage i stabilnosti. Obavite vježbe kao što je prikazano gore, podupirući sebe na podlaktice i noge i držeći leđa savršeno ravno. Držite  se čvrsto u intervalima između 10 sekundi i jedne minute, u zavisnosti od kondicije.

2. Sklekovi

Ovo je deda treninga snage gornjeg dela tela. Oni postoje prilično dugo, te su odličan način da se izgrade grudi, ramena i triceps. Počnite sa plank pozicijom, onda spustite telo dole, pre nego što se vratite nazad. Vrlo je važno da držite telo ravno.

3. “Bird Dog”

Ova vežba joge savršena je za toniranje butina i zadnjice. Postavite se na sve četiri kao što se vidi na fotografiji, a zatim ispružite jednu nogu i suprotnu ruku ispred vas. Ponovite na drugoj strani.

4. Čučnjevi

Baš kao što su sklekovi osnova za gornji deo tela, čučnjevi su za donji. Postavite noge u širini ramena, a zatim počnite da čučnite dole / nazad kao da sedite u imaginarnoj stolici. Držite leđa ravno, i raširite ruke prema vani za ravnotežu, ako je potrebno. Zatim, polako podignite se na gore.

5. Trbušnjaci

Lezite ravno na leđa, podignite jednu nogu i savijte je u koljenu, a zatim dodirnite rukom koleno. Ponovite na drugoj strani. To će ojačati mišiće i sagorevati masti zbog dinamike.

6. Trbušni mišići i zadnjica

Propnite se na noge i ruke, vaše telo treba biti u obliku trougla. Podignite jednu nogu visoko koliko možete. Počnite spuštati polako dok ne dosegne glavu. Vratite se na početnu poziciju i ponovite s drugom nogom.

7. “Plivanje” – struk

Lezite na stomak. Podignite noge, ruke i glavu  kao što je prikazano na slici A. Podignite desnu ruku i levu nogu, a zatim podignite suprotnu ruku i nogu. Vi “plivate”. “Plivajte” 20 sekundi, a zatim se odmorite. Ponovite ovu vežbu 10 puta, 20 sekundi svakom pokušaju.

8. Izazov “30 dana”

 

Izvor/Autor Instantpalma
Komentara
Očitavanje..