Šta obući za posao tokom vrelih letnjih dana: Sa ovim komadima nikad nećete pogrešiti!

Iako biste najradije pravo iz kade krenuli na ulicu, važno je da znate pravila kada je u pitanju letnje poslovno oblačenje

 

Ovo su pravila koja treba imati u vidu prilikom odabira garderobe za posao u vrelim letnjim mesecima:

 

1. Nosite odgovarajuće donje rublje.

 

Koliko god čudno zvučalo, ispod bele garderobe nemojte nositi beli, posebno ne crni donji veš. Pravi izbor je veš boje kože.

Sa druge strane, ukoliko nosite košulju ili haljinu bez rukava, potrudite se da ispod nje ne vire bretele vašeg grudnjaka.

Šareni donji veš je možda zabavan, ali ga ostavite za hladnije dane, kada se neće provideti ispod vaše garderobe.

 

2. Bela košulja je uvek pravi izbor

 

Bela boja preporučuje se za toplije dane, a pritom je sastavni deo poslovnog dres koda.

 

Za prostor koji sija: Osvežite svoj dom za samo 5 minuta!

foto: Profimedia

3. Vodite računa o izgledu svojih nogu i stopala

 

U principu, poslovno oblačenje ne trpi papuče, ili otvorene prste.

Ipak, ukoliko radite na mestu gde je dozvoljeno nositi sandale, podrazumeva se da praktikujete redovan odlazak pedikiru.

Izgled noktiju na nogama podjednako je važan kao i onih na rukama, i nemojte zanemarivati njihovu negu i redovno sređivanje.

 

4. Razmotrite kombinacije sa kardiganom ili blejzerom

 

Ako vam je neugodno da celog dana budete u bluzi ili haljini bez rukava, ili radite u okolnostima u kojima ste čas unutra. čas napolju, razmislite o tankom kardiganu.

Haljina preko koje ćete ogrnuti kardigan, i stilizovati je dobro odabranim kajišem, izgledaće u isto vreme poslovno i moderno.

 

5. Birajte lepršave suknje srednje dužine

 

Prekratka ili preduga suknja može biti vaš izbor za večernji izlazak, ali je za kancelariju potrebno odabrati suknju srednje dužine.

U toplijim mesecima birajte suknje od tanjeg materijala, koje idealno padaju, a pritom je lako kombinovati ih sa različitim bluzama i košuljama.

 

Ukoliko su ovakve suknje vaš izbor, nemojte ih nositi sa baletankama, već obijte cipele koje imaju štiklu umerene visine, kako bi vaše noge izgledale duže, a vaš struk tanje.

 

Zašto ne smete da nosite ISTU PIDŽAMU dva dana zaredom

foto: Shutterstock

6. Zaboravite na slogan Vruće je, važno je da je prijatno

 

Koliko god da volite svoje radno okruženje i da u njemu ne vladaju stroga pravila oblačenja, svoju vikend garderobu ostavite upravo za te dane.

Za posao nikada nemojte birati pocepane farmerice, tri-četvrt široke pantalone, majice sa sloganima, top-haljine i slično.

 

7. Odeća za posao ne mora biti dosadna

 

Tokom sparnih dana mnogo nakita vam neće prijati, kao ni mnogo šminke.

Zato razvedrite svoj izgled zanimljivom letnjom ešarpom, dobro odabranom ogrlicom, ili jarkim bojama, koje ćete pažljivo kombinovati.

I žuta, i narandžasta, i zelena, pa čak i životinjski print – sve dolazi u obzir, samo pazite – nećete izgledati profi sa više od 3 boje na sebi!

Foto Shutterstock
Izvor/Autor Stil/Kurir
Komentara
Očitavanje..