Od ponedeljka do petka jedete manje-više ono što vam se jede, a onda za vikend usporite i bacite se na ovu dijetu od koje nećete ostati gladni – zar ne zvuči kao savršen plan?

Ovo je plan ishrane vikend-dijete na koju kreće sve više ljudi.

Plan je jednostavan: Od ponedeljka do petka jedete sve što želite (ali umereno, jer naravno da dijeta neće upaliti ako se tokom nedelje prejedate testom i slatkišima), a onda za vikend sledi ovaj režim:

SUBOTA

Doručak: Sendvič od ražanog hleba sa 200 grama sira. Ovo možete jesti uz kafu ili čaj, samo bez šecera ili zaslađivača.

Ručak: Salata koja sadrži sastojke za dve osobe: 1 avokado, 1 krastavac, pola kuvanog krompira, nekoliko krutona, preliv od soka limuna, senfa i bibera.

Večera: 100 grama ribe sa začinima iz rerne.

Desert: 200 grama kefira ili niskomasnog grčkog jogurta.

NEDELJA

Doručak: Kašičica zelenog čaja bez zaslađivača i dva velika krekera bez šećera.

Ručak: Salata za dve osobe koja sadrži: 2 velika kuvana krompira, 1/2 svežeg kupusa, jedna šolja kukuruza, 1/2 kašike maslinovog ulja

Večera: 100 grama pilećih prsa, jedno kuvano jaje i paradajz.

Desert: 200 grama kefira ili niskomasnog grčkog jogurta.

Kada nakon vikenda dođete na posao, tek tada ćete primetiti da je dijeta delovala jer će pljuštati komplimeti sa svih strana. A od ponedeljka do petka opet možete da jedete bez velikih restrikcija.

Pre nego što krenete na ovakvu dijetu posavetujte se sa lekarom da li je ona savršena za vas i da li treba da unosite neke druge sastojke koji su vam više potrebni. Uparite ovu dvodnevnu dijetu sa dvodnevnim treningom od po pola sata, a radite šta god vam prija: trčite, plešite, skačite ili idite na aerobik.

T.G.