10 OBAVEZNIH koraka kod čišćenja lica

Pre odlaska na spavanje čišćenje lica je obavezno bez obzira na to da li nosite šminku ili ne i bez obzira da li vam je koža lica problematična, normalna, suva ili masna.

1. Za početak pobrinite se da Vam ruke budu čiste. Najbolje je da ih temeljno operete antibakterijskim sapunom da biste izbegli prenos eventualnih bakterija i nečistoća s ruku na kožu lica.

2. Drugi korak je temeljno uklanjanje svih tragova šminke da biste dobro očistili sve dubinske pore. Za uklanjanje šminke možete da koristite mlieko za čišćenje ili tečni sapun namenjen uklanjanju šminke.

3. Nakon skidanja šminke lice je potrebno dobro isprati mlakom vodom da bi se pore raširile. U ovom koraku nije dobro koristiti hladnu vodu jer ona zatvara pore. Vruća voda takođe nije dobra jer ispirate slojeve epiderma zbog čega nam se koža ljušti i postaje suva.

4. Nakon umivanja na red dolazi piling lica. Ovde treba napomenuti da je za svakodnevnu njegu salicilna ili glikolna kiselina za čišćenje mnogo nežnija i delotvornija od zrnastog pilinga. Salicilna i glikolna kiselina u isto vreme deluju i protiv starenja kože i sprečavaju nastanak bubuljica. Zrnasti piling možete da koristite jednom mesečno i to na način da čistim rukama lagano istrljajte lice po mogućnosti prirodnim pilingom.

5. Nakon pilinga, pamučnom krpom ili rukavicom za lice istrljajte nežno kožu tako da uklonite sve izumrle ćelije i preostalu nečistoću. Pripazite na to da ta rukavica bude čista jer se i na njoj mogu zadržati štetne bakterije.

6. Sada ponovno sledi ispiranje lica čistom vodom. Ali sada ćete koristiti hladnu vodu da biste zatvorili pore lica. Nakon umivanja pustite da vam se koža osuši prirodnim putem, na vazduhu.

7. Još jednom nežno očistite deo kože na području oko očiju, pogotovo ako ste prethodno imali maskaru, ajlajner i sl. Oči su jako osetljive, i moguća je iritacija u slučaju kada se ne očisti kako treba, pogotovo kada su u pitanju ostatci šminke.

8. Za kraj na kožu je potrebno naneti blagu kremu za negu i dobro se naspavati, jer kvalitetan odmor i zdrav san veoma utiču na lepotu naše kože.

9. Potrudite se da barem dva puta mesečno na lice nanesete kvalitetnu hranjivu masku. Pripazite samo da to bude maska koja odgovara vašem tipu kože.

10. Pripazite na to da pijete dovoljno tečnosti i da se hranite zdravo. U Vaš svakodnevni meni ne zaboravite da uključite sveže voće i povrće, oni su melem za našu kožu, a i za čitav organizam.

Izvor: najbolje.info

Foto Thinkstock
Izvor/Autor Prva.rs
Komentara
Očitavanje..

Ova veb lokacija koristi kolačiće da poboljša vaše iskustvo. Pretpostavljamo da se slažete sa ovim, ali možete da odustanete ako želite. Prihvati Opširnije