Sve Srpkinje su već mesecima OPSEDNUTI masažama OKLAGIJAMA protiv celulita. Isprobala sam ih i EVO ŠTA SE SVE DOGODILO MOM TELU!

Takozvana maderoterapija ili masaže oklagijama protiv celulita i za preoblikovanje tela najednom su postale hit u Srbiji – pre samo tri godine u Beogradu ih nije radio nijedan zvaničan salon, dok je sada malo onih koji isti tretman nisu uvrstili u ponudu.

I zaista vlada prava pomama za ovim tretmanom – gotovo da nema nikog ko nije čuo za isti, a veliki broj žena je rešio i da ih isproba… E, pa ja sam jedna od tih. Išla sam u dva različita salona – jednom na 10 masaža, drugi put na 20 i ako vas zanima moje iskustvo – evo ga u sledećim redovima.

Imala sam puno celulita koji se stvorio bukvalno u roku od par meseci u velikim količinama i tragala sam za brzim i lakim rešenjima, iako sam sada svesna da ih nažalost nema. Ili ih bar nema za nas sa ograničenim budžetom. Elem, pre nekoliko godina sam ga iskorenila upornim i dugotrajnim ručnim anticelulit masažama, a išla sam na njih tačno 70! I to svaki dan. Rezultati su bili izvrsni, i sve dok sam išla na održavanje (što uključuje 10 mesečno) mogla sam da se pohvalim sjajnim nogama. Međutim, kada se moja maserka preselila u drugi grad – ostala sam uskraćena za svoju prečicu do dobrih nogu, a nijedna druga mi nije odgovarala – niti sam imala poverenja, niti su bile tooooliko jeftine kao pomenuta dama.

Ručne masaže imaju sličan efekat, bar tako kaže moje iskustvo

Zato sam rešila da isprobam maderoterapiju prošle godine i to kod proverenih lica za koja sam mogla da garantujem da znaju posao. I posle 20 tretmana bila sam relativno zadovoljna, ali moja očekivanja ipak nisu bila realizovana.

U obimu butina sam izgubila 4 centimetara, kao i u obimu stomaka, ali to je zapravo bio najveći pomak, kao i nešto oblikovanije noge i izdignutija guza. Ali, celulit se nije pomerio sa mesta… Ne, ne lažem! A iz mog džepa je već nestalo 20.000 dinara (cena ovih tretmana se i inače kreće 1000 dinara po masaži u proseku).

Trebalo je da odradim još 10, jer je zapravo 30 masaža oklagijama i maksimalan broj tretmana koji se može izvesti, ali kako celulitu nisam nazirala kraj, a moj novčanik je zjapio prazan, od toga sam jednostavno odustala… Posle mesec dana svi izgubljeni centrimetri u obimu su mi se jednostavno vratili!

Još jedna zanimljiva stvar – nekoliko meseci kasnije krenula sam u teretanu, i za samo 2 meseca u istoj imala sam bolje rezultate nego za 20 tretmana masažama oklagijom, a to me je koštalo 4500 dinara.

Dakle, ako mene pitate – maderoterapija je skupa igračka, koja može da vam da izvesne rezultate, ali isti će biti kratkog daha, i gotovo sigurno ne onakvi kakve očekujete (ovo ne važe za supermršave cice koje imaju pola grama celulita – verujem da će njima pomoći).

A, da sve ovo ne bude samo moje prazno blebetanje – evo i reči stručnjaka.

“Celulit ne može tek tako da nestane. To samo privremeno izgleda bolje, nakupine masnog tkiva jednostavno ne mogu na taj način da se razlože. Privremeno masaže mogu da reše stvar, ali vrlo brzo nakon njih otok se povlači sa kože i videćete da je stanje isto, ako ne i gore”, istakla je dermatolog Svetlana Minić.

Foto Profimedia
Izvor/Autor zena
Komentara
Očitavanje..

Ova veb lokacija koristi kolačiće da poboljša vaše iskustvo. Pretpostavljamo da se slažete sa ovim, ali možete da odustanete ako želite. Prihvati Opširnije