10 varijacija ČUČNJEVA – put do SAVRŠENE zadnjice i nogu

Čučnjavi su jedan od ubedljivo najboljih načina da zategnete zadnjicu i noge i dovedete formu do savršenstva i zato definitivno treba da budu vaš prvi izbor kada je vežbanje u pitanju.

Najbolje od svega je što možete da ih radite u udobnosti svoga doma, tako da nema izgovora za lenjost!

Postoji čak 10 varijacija na čučanj koje ciljaju različite mišiće. Radite ih saki drugi dan i ubrzo ćete primetiti rezultate, a već posle 6 meseci promena u izgledu vašeg tela će biti vidljiva i drugima!

Pogledajte koje su to vežbe sa čučnjevima koje će dovesti vašu zadnjicu i noge do savršenstva!

Čučanj pod teretom tela je klasika kada je ova vežba u pitanju. Stanite u raskoračni stav, stopala treba da budu u širini ramena. ruke spojite ispred  grudi, pa polako spuštajte zadnjicu savijajući noge u kolenima.

Raskoračni čučanj – Ovva vežba najviše cilja zadnjicu i spoljašnji deo butina. Široko postavite stopala okrenuvši ih ka spolja što više možete.Ruke ostaju ispred grudi, a zadnjicu polako spuštajte i podižite savijajući kolena.

Na jednoj nozi – Ukoliko želite intenzivniji trening, zauzmite pozu na jendoj nozi, dok ćete drugu saviti i prebaciti preko kolena one na kojoj stojite. Ispravite leđa, ruke spojite ispred grudi i polako se spuštajte i podižite.

Na prstima – Vežba koja posebno cilja listove. Zauzmite stav za klasičćni čučanj, podignite se na prste i postepeno podižite i spuštajte zadnjicu.

Žablji čučanj je jedna od težih varijanti čučnja. Spustite se u čučanj sa raširenim nogama i zadnjicom što niže spuštenom. Zatim, ne savijajući leđa ispravite noge, podižući zadnjicu tako da bude u istoj ravni sa glavom

Čučanj uz skok je odlična vežba koja utiče i na kondiciju. Potrebno je da iz čučnja odete u skok sa rukama podignutim iznad glave.

Stolica čučanj – sam naziv kaže, poenta je da zauzmete pozu kao da sedite na stolici, a zatim se podignete i sve ponovite. Bitno je da leđa budu prava.

Sumo čučanj – Sličan je raskoračnom čučnju, ali je poenta da zadnjicu spustite što više možete, gotovo do poda!

Skupljeni čučanj sa odskokom u rašireni je jako naporna, ali efektivna vežba. Savijte noge sa skupljenim kolenima, pa odskočite u klasični čučanj.

Takođe i skok u sklek iz čučnja  je jako dobra vežba koja aktivira sve mišiće tela. Uradite puni čučanj (do poda), oslonite se o dlanove i odbacite u položaj za sklek, pa se vratite u čučanj.

Možete vi to same!

foto: fitfoodiefinds.com

mogujatosama.rs

Komentara
Očitavanje..