3 razloga za veliko „da“ fasetama

Fasete, viniri, ljuspice ili ljuskice su različiti nazivi za isto protetičko sredstvo koje služi da transformiše izgled i boju zuba. Danas se koriste za najrazličitije potrebe, a najčešće za „Hollywood smile“ proceduru čime se dobija zubni niz, blistavo beo i savršenog izgleda.

Reč je o kozmetičkom postupku, ali se ipak često koristi pa je dobro pitanje koliko je zapravo opravdano i važno promeniti izgled zuba u današnje vreme?

Estetika je jako važna kada je u pitanju osmeh i zdravlje zuba pa ne čudi što je ovo jedna od najtraženijih procedura u svakoj stomatološkoj ordinaciji i sigurno je da će ostati u samom vrhu i u godinama pred nama.

Fasete su jedina procedura koju je opravdano koristiti na zdravim zubima

Redovna higijena i kontrolisanje od strane stomatologa jeste garancija za zdrave zube, ali ne i da će oni biti uvek i estetski lepi. Izbeljivanje ne može uvek da postigne željenu nijansu, a i ne utiče na izgled i oblik zuba.

Različitost je vrlo često nešto što krasi osmeh, ali ima situacija kada jednostavno pojedini zubi dosta odudaraju od niza i tako stvaraju neprivlačan kontrast. U tom slučaju su viniri najbolje rešenje za svaku situaciju.

Oni ispravljaju nepravilnu poziciju zuba, zub koji je manji od ostalih, prebojen, ima preveliki razmak između zuba… i u svakoj situaciji mogu da transformišu izgled da bi se dobio savršen niz.

Ljuspice su tanke i stavljaju se sa prednje strane zuba, a za to je potrebno veoma malo brušenje zuba da bu se ove navlake cementirale. Postavljaju se samo na prednju stranu zuba i odmah im menjaju izgled i bolju.

Naše najsavremenije stomatološke ordinacije kreiraju osmeh po želji

Nekada je za veliku rezultat dovoljna samo mala promena pa se tako sa samo jednom fasetom može kreirati prelep osmeh, ali stomatološke ordinacije mogu da urade i ceo niz prednjih zuba što je u većini stvari najbolji način da svi zubi imaju jednak izgled i boju.

To je razlika koja se vidi, a dobija se digitalizovanom procedurom uzimanja otisaka, kompjuterizovanim vođenjem proizvodnje ljuspica i stručnom ugradnjom vrsnih stomatologa.

Koliko su naše stomatološke ordinacije stručne govori i to da smo prepoznati na svetskoj mapi dentalnog turizma i da veliki broj inostranih turista dolazi u našu zemlju radi najsavremenijih stomatoloških procedura koje su u svetu višestruko skuplje.

Cena faseta za zube je svima dostupna

Kada su u pitanju fasete za zube cena pre svega zavisi od toga da li je reč o kompozitnim ili keramičkim vrstama. Prvi model košta oko 50 eura, a drugi od 150 eura pa naviše, po jednom zubu.

Keramičke su trajnije, ne menjaju bolju i otpornije su pa se češće rade jer na najbolji način daju odlične rezultate. Da bi shvatili koja je razlika u ceni vinira kod nas i u inostranstvu reći ćemo vam iznose u inostranstvu.

U Ujedinjenom Kraljevstvu se cena faseta kreće od 500 do 1 000 funti po zubu, u Nemačkoj od 1.000 pa do 2.000 eura, a u Turskoj kao najjeftinijoj ta cena iznosi oko 200 dolara.

Fasete se mogu postavljati pojedinačno ili više njih od jednom, vi raspolažete budžetom pa je na vama odluka o dinamici i broju ljuspica koje bi ste postavili.

Pored toga što su najjeftiniji, naši stomatolozi uvek nude i akcije, ali i plaćanje kroz rate tako da svako može da priušti intervenciju koju želi, a onda je plati u više rata. To se odnosi na sve procedure i u svakom slučaju je moguć dogovor sa ordinacijom.

Dakle, naša zemlja ima stručne stomatološke ordinacije, niske cene i iskustva u savremenim protetičkim postupcima.

Šta čekate, vreme je da vaši zubi dobiju novi izgled, pozovite stomatologa i raspitajte se o fasetama, ali i drugim protetičkim dodacima koje služe za poboljšanje izgleda zuba.

Komentara
Očitavanje..