4 trika uz pomoć kojih ćete obuzdati želju za slatkišima

Kada osetite da vam je potreban samo zalogaj slatkiša da se osećate bolje, primenite naše savete i odolite iskušenju.

 

Doručak bogat proteinima

Jelo bogato proteinima i dobrim mastima će vašem organizmu obezbediti materije koje održavaju stabilan nivo šećera u krvi.

Zato za doručak izaberite jaje ili meso, a to upotpunite šakom orašastih plodova. Bićete iznenađeni kada vam izostane podnevna želja za slatkišima.

Kada vam se jede nešto slatko, počastite se proteinima ili “dobrim” mastima

Odustanite od jogurta sa niskim procentom masti i poslužite se ćuretinom ili jabukom sa puterom od badema ili kikirikija.

Kada izaberete zdraviju alternativu, vaša želja za slatkišima će nestati. Takođe, možete popiti i šolju toplog kakaa – u šolju vrele vode stavite kašiku kakaa i dodajte malo cimeta.

Možda ste samo žedni

Često se desi da je povećan apetit samo signal da smo žedni, i tada često posegnemo za grickalicama ili slatkišima. Umesto toga, popijte čašu hladne vode u koju ste stavili nekoliko kapi limunovog soka.

Sačekajte nekoliko minuta, a ako i dalje imate osećaj da ste gladni, popijte šolju čaja. Takođe, možete pripremiti i hladni kakao. Napravite ga po uobičajenom receptu, samo kasnije dodajte kockice leda.

Svemoćna čokolada

Čokolada sa visokim procentom kakaa (najmanje 70 %) je najbolji i najprirodniji način da popravimo raspoloženje. Ne samo da ćete se osećati bolje, već ćete i obuzdati želju za slatkišima.

Foto Pixabay
Izvor/Autor SrbijaDanas
Komentara
Očitavanje..