5 novih pravila pranja kose (kojih se morate pridržavati)

Ako želite da vam kosa posle pranja izgleda kao da ste izašle iz najskupljeg salona držite se sledećih saveta!

1. Od tipa kose zavisi koliko često treba da je perete

„Ako imate tanku dlaku morate da perete kosu svaki ili svaki drugi dan, dok devojke sa gustom kosom mogu sebi da priušte da je peru dva puta nedeljno. Ukoliko imate tanju dlaku umesto šamponom svaki drugi put perite kosu sa balsamom kako biste sprečile da se prirodno masti“, objasnila je Jasmina Ana Galaska, frizerka poznatih dama u Holivudu.

2. Perite kosu mlakom vodom

Temperatura vode je jako bitna. Verovatno perete kosu toplom ili vrelom vodom koja zapravo nikako nije dobra za kožu glave. Mlaka voda će lepo isprati sapunicu i neće iritirati već osetljivo područje kože glave.

3. Količina šampona je jako bitna

Osim što ćete uštedeti novac, sačuvaćete i prirodni sjaj vaše kose. Drage dame da biste oprale kosu dovoljno vam je da nanesete samo malo šampona na glavu. To što vam je cela glava u peni ne znači da ste je dobro oprale. Obavezno je dobro isperite jer čestice šampona mogu izazvati perutanje ili alergiju.

4. Menjajte šampone

„Barem jednom mesečno isprobajte neki novi šampon“ savetuje Jasmina Ana i dodaje da će posle nekog vremena kosa zasititi jednog istog šampona i prestajće da deluje na njega.

5. Umesto balsama koristite masku za kosu

Maske za kosu sadrže više hranljivih sastojaka i posebno gode farbanoj kosi, tako da slobodno ponekad zamenite svoj regenerator nekom od hranljivih maski za vaš tip kose.

foto:shutterstock

izvor:

Komentara
Očitavanje..