BEZ SEDIH DO DALJNEG: Uz ove NAMIRNICE zadržaćete svoju prirodnu BOJU kose!

Foto: Profimedia
0 4,536

Najjednostavnije rešenje!

Možda ste primetili da su vam se pojavile prve sede ili jednostavno ne želite da ih dobijete? Uvek postoji rešenje da se to spreči, a da ne biste išli kod frizera, mi vam sada preporučujemo namirnice uz koje nećete imati ovaj problem.

Ukoliko ih uvrstite u svakodnevnu ishranu, sede neće biti vaš problem.

Škampi

Najpoznatija morska hrana je bogata magnezijumom i kalcijumom, a odličan su izvor bakra i joda.Osim bakra, i visok udeo cinka pomaže u usporavanju procesa starenja kose i sprečava pojavu sedih vlasi.

Riba

Riba spada u namirnice koje su prepune cinka. Pored toga, sadrže omega-3 masne kiseline koje jačaju koren kose.

Brokoli

Brokoli je pun vitamina C i kalijuma. Sadrži folnu kiselin, vitamin B-9 kojI  je odličan za  zdravlje kose i boju! Nedostatak ovog vitamina dovodi do preranog starenja kose.  Zato jtreba piti puno vode i jesti brokoli.

Pečurke

U sebi imaju dosta cinka i bakra i spadaju u namirnice koje su odlične za održavanje zdravlja kose, te podstiču proizvodnju melatonina, hormona spavanja.

Lisnato povrće

Spanać i kelj sadrže puno vitamina C i E te podstiču rad krvotoka i usporavaju proces starenja kose.

Orasi

Bogati su izvorima omega 3 masnih kiselina koje podstiču rad mozga, sadrže bakar koji sprečava nastanak sede kose.  Bakar je zadužen za proizvodnju melanina – koji našoj kosi daje boju.

Piletina

Piletina je bogata vitaminom iz B grupe. Nedostatak vitamina B-12 uzrokuje nastanak tanke, suve i (brzo) sede kose. Da biste to izbegli preporučuje se češće konzumiranje piletine i nemase govedine. Dobra su takođe i jaja, sir i mleko – takođe će smanjiti deficit tog vitamina.

Foto Profimedia
Izvor/Autor SrbijaDanas
Komentara
Očitavanje..