BEZ SEDIH DO DALJNEG: Uz ove NAMIRNICE zadržaćete svoju prirodnu BOJU kose!

Najjednostavnije rešenje!

Možda ste primetili da su vam se pojavile prve sede ili jednostavno ne želite da ih dobijete? Uvek postoji rešenje da se to spreči, a da ne biste išli kod frizera, mi vam sada preporučujemo namirnice uz koje nećete imati ovaj problem.

Ukoliko ih uvrstite u svakodnevnu ishranu, sede neće biti vaš problem.

Škampi

Najpoznatija morska hrana je bogata magnezijumom i kalcijumom, a odličan su izvor bakra i joda.Osim bakra, i visok udeo cinka pomaže u usporavanju procesa starenja kose i sprečava pojavu sedih vlasi.

Riba

Riba spada u namirnice koje su prepune cinka. Pored toga, sadrže omega-3 masne kiseline koje jačaju koren kose.

Brokoli

Brokoli je pun vitamina C i kalijuma. Sadrži folnu kiselin, vitamin B-9 kojI  je odličan za  zdravlje kose i boju! Nedostatak ovog vitamina dovodi do preranog starenja kose.  Zato jtreba piti puno vode i jesti brokoli.

Pečurke

U sebi imaju dosta cinka i bakra i spadaju u namirnice koje su odlične za održavanje zdravlja kose, te podstiču proizvodnju melatonina, hormona spavanja.

Lisnato povrće

Spanać i kelj sadrže puno vitamina C i E te podstiču rad krvotoka i usporavaju proces starenja kose.

Orasi

Bogati su izvorima omega 3 masnih kiselina koje podstiču rad mozga, sadrže bakar koji sprečava nastanak sede kose.  Bakar je zadužen za proizvodnju melanina – koji našoj kosi daje boju.

Piletina

Piletina je bogata vitaminom iz B grupe. Nedostatak vitamina B-12 uzrokuje nastanak tanke, suve i (brzo) sede kose. Da biste to izbegli preporučuje se češće konzumiranje piletine i nemase govedine. Dobra su takođe i jaja, sir i mleko – takođe će smanjiti deficit tog vitamina.

Foto Profimedia
Izvor/Autor SrbijaDanas
Komentara
Očitavanje..

Ova veb lokacija koristi kolačiće da poboljša vaše iskustvo. Pretpostavljamo da se slažete sa ovim, ali možete da odustanete ako želite. Prihvati Opširnije