BILA SAM LJUBAVNICA OŽENJENOG ČOVEKA: Ne ponosim se tim, ali ove važne stvari moram da vam kažem

Danas je njen poziv spasavanje brakova, a i sama je bila ljubavnica i rešila je da svoje iskustvo podeli sa drugima.

 Karmen Mek Ginis je danas spisateljica i ljubavni terapeut, a nekada je i sama učestvovala u prevari. Kako kaže, danas se nimalo ne ponosi time, ali je izvukla važne lekcije koje želi da podeli sa drugima.

– Trajalo je 15 meseci, od bajnog početka do paklenog kraja koji je bio najbolniji trenutak mog života. Ali nisam dozvolila da me taj trenutak definiše, već sam iz njega izvukla pouku. Jer najbolje učimo baš iz najbolnijih lekcija.

Evo šta sam ja naučila.

Ako se osećate loše, onda i radite nešto loše

Moja mama me je vaspitala kao dobru devojku, po zlatnim pravilima. Odrastala sam u vreme kada smo imali samo fiksni telefon, kada se nismo po celu noć dopisivali, kada je stopa razvoda bila upola manja.

Kada sam pogazila sve standarde koje mi je usadila, shvatila sam koliko su oni važni, jer kada sam postupala suprotno tome, patila sam i bila sam povređena. Danas znam da ništa nije vredno tog osećaja.

Strast se pali i gasi u zavisnosti od vas

Kada sam upoznala tog oženjenog muškarca, radio je sve da raspali tu strast. I padala sam na njega. Mogla sam da je ugasim tako što bih sebi svuda po kući i kolima ostavila papiriće sa napomenom da je oženjen, ali nisam. Prepustila sam se maštanju i pogrešila. Zamišljala sam ga kao nekog nevoljenog i neshvaćenog muškarca koji samo traži ljubav i grešila.

I sećanja možemo da se rešimo

Kao psiholog svesna sam činjenice da ne možemo tek tako da ostavimo sećanja za sobom. A ja sam radila najgoru stvar – pokušavala da ih gurnem pod tepih. I onda sam rešila da poslušam samu sebe i svoje savete sa terapija. Nisam gurala sećanja od sebe, puštala sam ih da lete mojim mislima, a onda prestajala da obraćam pažnju na njih. I nestajala su.

FOTO: PROFIMEDIA

Ljudi vam od prvog dana pokazuju ko su zaista

Šta god da mi je pričao moj oženjeni čovek, činjenica je da je varao ženu. Lagao ju je da bi bio sa mnom. Lagao je i mene, i nijedna ljubavnica nije izuzetak od tog pravila. Ako je obećao da će voleti i poštovati svoju ženu, a ipak je sa vama, budite uvereni da će varati i dalje.

Čovek koji vara nije za vas

Kada sam to shvatila, prestala sam da budem ljubomorna na njegovu ženu i shvatila da nikada ne želim da se nađem u njenom položaju.

FOTO: PROFIMEDIA

Najbolniji odnosi često pokažu istinu koje se plašimo

Dok sam bila sa njim, uveravala sam sebe da ionako ne želim da se udam. Negirala sam istinu i krila je od sebe. Želela sam da se udam za muškarca koji će me voleti i poštovati. Uvek.

Prijatelji su ključni

Kada se sve završilo, prijatelji su bili uz mene, i to mi je neizmerno značilo. Ljubavnice obično odstrane prijatelje i rodbinu iz svog društva da ne bi slušale osude ili zbog osećaja stida. Izolacija vam nikada neće pomoći.

FOTO: PROFIMEDIA

Save

Foto PROFIMEDIA
Izvor/Autor Kurir
Komentara
Očitavanje..