BRIJANJE LICA I VAZELIN NA TREPAVICAMA: Sve tajne šminkanja najvećih holivudskih lepotica

Poznate glumica pribegavale su mnogim trikovima kako bi postigle besprekoran izgled na filmskom platnu.

Zanosne trepavice, pune usne i čist ten nekada i nije bilo tako lako postići kao što je to možda danas. Holivudske lepotice pribegavale su mnogim trikovima kako bi postigle besprekoran izgled na filmskom platnu.

Merlin Monro

Kako bi joj usne izgledale puno, šminker Meriln Monro koristio je pet različitih nijansi ruža i sjajeva. Tamnocrvene nijanse stavljao je u uglove usana, a svetlije prema sredini, tako stvarajući dimenziju.

Odri Hepbern

Tajna njenih dugih trepavica poput bambija? Nakon nanošenja maskare, Odri je svaku trepavicu zasebno razdvojila pincetom.

Odri Hepbern

Foto: Profimedia

Elizabet Tejlor

Brijanje lica u žena nije izmišljotina današnjeg doba već je stari antički trik koji je Elizabet preuzela od Kleopatre. Brijanje uklanja one sitne, nežne dlačice s lica, radi blagu eksfolijaciju pa ono izgleda sveže i glatko.

Grejs Keli

Ista stvar je i s konturiranjem koje nije izmislila Kim Kardašijan. Princeza od Monaka konture je naglašavala rumenilom.

Grejs Keli

Foto: Profimedia

Sofija Loren

Ona se kupala u maslinovom ulju i zbog toga joj je koža uvek izgledala glatko i puna zdravog sjaja.

Greta Garbo

Kako bi joj oči izgledale veće i zanosnije, Greta je na kapke nanosila tanak sloj vazelina ispod tamne senke, a oči je obrubila mešavinom vazelina i ugljenog pigmenta.

Komentara
Očitavanje..