Šokirani kandidati  na kraju su osmehom reagovali kad im je objašnjenjo da se zapravo radi o „poslu“ koji radi svaka mama.

Za razliku od alarma za ustajanje na posao koji ponkad možete da isključite i da malo zakasnite ili uzmete slobodan dan, sa decom, pogotovo malom, „snooze“ opcija jednostavno ne postoji. Slično je i sa godišnjim odmorom. Ono što većina ljudi zamišlja kao višesatno izležavanje na peškiru, sa koktelom u jednoj ruci i knjigom u drugoj, za mame je sasvim druga priča.

Ako uspete da sednete na ležaljku (o ležanju ne treba ni razmišljati) bar dva puta dnevno, smatrajte svoj odmor natprosečno uspešnim!

Dobra vest je da nekada dominantni trend „supermama“ i „superžena“ konačno prolazi. Psiholozi, pedagozi, lekari a na karju krajeva i same mame, sve više uviđaju koliko je besmisleno nametati osećaj krivice ženama ako nisu super uspešne u baš svim životnim sferama.

Dakle, ne morate da za svaki dečiji rođendan svojeručno ispečete tortu na kojoj bi vam pozavideo „Cake boss“, ne morate da izgledate bolje od Žizel na naslovnoj strani a vaša kuća zaista ne mora da izgleda kao oglas prestižne agencije za luksuzne nekretnine.

Tajna nije u tome da vas baš briga za sve – jer to je na kraju krajeva nemoguće. Tajna je u tome da sebi „dozvolite“ pauzu svaki put kad osetite da vam je potrebna. Petnaest minuta za kafu na terasi, slobodno veče uz omiljenu seriju ili možda vikend sa drugaricama – izbor je vaš. Ponekad pored pritiska obaveza i okoline, prepreku mogu da predstavlajju i finansije. Sada i tu možete da napravite pauzu. Uz ovaj kredit možete da isplanirate da jedan mesec jednostavno pauzirate plaćanje rata i da ta tu sumu iskoristite za nešto drugo.

Dakle drage mame, super ste i ako neki put preskočite poneku obavezu – slobodno „pauzirajte“ i uživajte u životu!

S.R./Promo