No, ovog puta bavićemo se jednom posebnom prednosti muskatnog oraščića – odličan je saveznik u mršavlenju, i upravo je on ključ efikasnih domaćih smesa za otapanje masnih naslaga.

Neodoljivi mirisni začin moćan je saveznik u gubitku kilograma
NEODOLJIVI MIRISNI ZAČIN MOĆAN JE SAVEZNIK U GUBITKU KILOGRAMAFOTO: PIXABAY.COM / SCREENSHOT

Imajući u vidu da ovaj začin pomaže varenje, reguliše apetit i jača imunitet, svakako da će uz jednu uravnotežeNu, pravilnu ishranu pomoći i topljenje masnih naslaga. I svakako da, sa druge strane, ukoliko ishrana nije pravilna ni nekoliko oraščića ne može pomoći. Ovo naravno kažem u šali, i ovde je pravo mesto da istaknem da ovaj začin jeste odličan i obiluje brojnim nama korisnim mikronutrijentima, ali da treba voditi računa o količini i nikako ne preterivati. Pošto je ovaj začin svojevrstan lek iz prirode, prevelika količina može imati sporedne, ali i neželjene efekte. Jedan do dva grama dnevno bi trebalo da zadovolji svačije potrebe, bez opasnosti od prevelike doze aktivnih supstanci iz muskatnog oraščića“, objašnjava nutricionista dijetetičar Tanja Olajdžija.

Naša sagovornica otrila nam je i napitak koji će vam pomoći da lakše i brže dovedete liniju u red, ali naravno – ne pravi čuda. On je samo pomoćnik u našem cilju da skinemo kilogram viška, a mora da ga prati i poseban režim ishrane.

Potrebni sastojci:

*limun

*muskatni oraščić (tek mrvica)

*malo cimeta

*malo kajenske paprike

Priprema:

U limunadu dodajte mrvicu muskatnog oraščića, malo cimeta i kajenske paprike, dobro promešajte i uživajte u svojoj čaši ovog “prirodnog sagorevača masti”.

S.P.