Drugarica i ti često imate ciklus u ISTO VREME? To nije slučajnost! Evo o čemu se radi…

Foto: Profimedia
0 720

Znate ono kada vi i najbolja prijateljica imate menstruaciju u isto vreme? I onda provedete sate kukajući jedna drugoj kojoj je ovaj mesec gore, koju više boli svaka koščica u telu i koja je pojela više slatkiša. E pa znate šta? Niste jedine.

NAČISTO ODLEPE: Ove horoskopske znake najviše uhvati praznično ludilo!

Odavno je dokazano da žene koje provode puno vremena zajedno često imaju i sinhronizovane menstrualne cikluse. Da, da. Apsolutno nije ni najmanje čudno što vaša mama, sestra, prijateljica i koleginica imaju menstruaciju gotovo u identično vreme kada i vi. To je jedino znak da možda provodite previše vremena zajedno i ne, to nije dovoljno dobar razlog da vam šef skrati radno vreme.

NOVAC IM JE VAŽNIJI OD LJUBAVI! Ovih 5 znakova uživaju u FINANSIJSKOJ STABILNOSTI više od drugih!

Jedina utešna stvar je činjenica da imate ekipu s kojom se, bez imalo kajanja (barem dok ne stanete na vagu), možete prepustiti uživanju u najvećoj čokoladi koju pronađete na policama obližnje prodavnice.

Ipak, čini se da je napokon otkriven pravi razlog usklađivanja ciklusa. Upozoravamo vas, pomalo je bizaran, ali i ukorenjen u evoluciji.

žena sa slatkišima

Foto: Profimedia

Ideja ženske sinhronizacije prvi put je predstavljena 1971. u časopisu “Nature”, a rezultat je istraživanja temeljenog na 135 američkih studentkinja koje su živele u studentskom domu. Tada je primećeno da je sinhronizacija menstrualnih ciklusa češća kod devojaka koje su delile sobu ili bile bliske prijateljice.

Ipak, poslednja istraživanja otišla su korak napred (ili nazag, zavisi kako posmatrate situaciju). Naime, prema “The Sydney Morning Heraldu”, ista se situacija događa i u životinjskom carstvu. Istraživanja pokazuju kako su lavice, baš kao i ženke majmuna, takođe sinhronizovane, i to iz jednog potpuno logičnog razloga – izbegavanja monopolizacije dominantnog mužjaka.

NE MOŽE TEŠNJE! Seka se pojavila u elegantnoj haljinici, ali konci SAMO ŠTO NE POPUCAJU: Fanovi joj dali GOMILU KOMPLIMENATA, šta vi kažete?

Tako su ženke u isto vreme seksualno privlačne, ali i delomično zaštićene od “navale” mužjaka. Odnosno, kada su sve ženke u isto vreme posebno privlačne drugim mužjacima, onom dominantnom postaje teško sve ih kontrolisati baš sve vreme i braniti pristup drugim mužjacima.

Jednostavno rečeno, ako je verovati naučnicima, ovo je prirodni način da se vi i vaše prijateljice barem nekoliko dana u mesecu možete udobno zavaliti pred TV, plakati na svaku reklamu (o romantičnim filmovima da i ni govorimo), uživati u slatkišima, izvlačiti se na PMS i, pazite sad, biti zaštićene od onog dosadnog, dominantnog frajera koji vas stalno spopada.

Foto Profimedia
Izvor/Autor SrbijaDanas
Komentara
Očitavanje..