EVO REŠENJA : KAKO DA ZATEGNETE KOŽU POSLE MRŠAVLJENJA

Onog trenutka kada smršate telo najčešće izgleda mlitavo , pa treba poraditi na tome da se ponovo vrati na staro i postane čvrsto

Uz malo truda, sve je moguće!
Kako starimo, tako i naša koža gubi elastičnosti, a to se posebno događa nakon držanja dijete. Gubitak kilograma kožu često čini mlitavom, ali postoji način da ona ponovo bude zategnuta. Zato vam donosimo nekoliko saveta kojih se morate pridržavali kako biste zategli kožu.

Pijte dosta vode i vežbajte

Svi već dobro znaju da je zdrava koža – hidrirana koža. Zamenite sokove vodom, pijte je što više preko dana i rezultat je zagarantovan. Pored toga, jedan od najboljih načina jeste i adekvatno vežbanje i redovno istezanje, ali za to je potrebna disciplina. Preporučuje se vežbanje joge, jer se pokazalo da je dala najbolje rezultate kada je zatezanje kože u pitanju.

Redovan piling

Stručnjaci smatraju da je za postizanje zategnutije kože odličan redovan piling i trljanje tela morskom solju ili nekim drugim preparatima namenjenim tome za vreme tuširanja, nekoliko puta nedeljno. To podstiče bolji protok krvi, a rezultat je zdrava i elastična koža.

Kilograme gubite polako

Lagano gubljenje kilograma omogućiće koži da se previše ne opusti. Brzinske dijete nikako nisu dobre za vaše zdravlje i, ako se već odlučujete na dijetu, zapamtite da je i sigurnije i zdravije mršaviti postepeno uz zdraviju ishranu i redovno vežbanje.

Masaže su obavezne

Nakon mršavljenja, masaže i te kako pomažu da se koža zategne i da dobije bolji izgled, a posle stresnog dana delovaće i opuštajuće na vas.

izvor:devetmeseci.net

Komentara
Očitavanje..