Fizički izgled NIJE najbitniji: Evo šta je to muškarcima najprivlačnije kod žena

Jedno naučno istraživanje otkrilo nam je neverovatne rezultate – tajne ženske neodoljivosti ne krije se samo u fizičkom izgledu

Kada je reč o privlačnosti, primitivni instinkti još uvek vode glavnu reč pa muškarci zapravo vole da se takmiče sa drugim muškarcima za naklonost žene, piše sajt Cosmopolitan.

Stručnjak za brak otkriva: Evo formule za večnu ljubav!

Žene koje imaju više muških prijatelja i kolega i koje muškarci smataraju privlačnima, uživaju u boljem seksualnom životu od žena koje to nemaju, pokazuje najnovije istraživanje u kojem je učestvovalo 400 ispitanika. A zašto je to tako? Odgovor se krije u samo jednoj reči – suparništvo.
“Istraživanje pokazuje da muškarce više uzbuđuju njihove partnerke kada osećaju da imaju suparnike i da bi partnerka mogla da ih prevari ako to poželi.

135068_shutterstock-435291901_ff

FOTO: SHUTTERSTOCK
To ne znači da muškarce privlači ideja varanja. Više je to ono iskonsko u njima da žele da se bore za svoje partnerke u takimčenju s drugim muškarcima kako bi osigurali potomstvo sa najpoželjnijom ženom”, objasnio je voditelj istraživanja Majkl Pam sa Univerziteta u Oaklandu.

Da li vašoj ljubavi preti kraj: 4 znaka da njemu više nije stalo do vas

Naravno, ovakvo muško ponašanje odvija se na podsvesnom nivou i na neki način je upisano u genetski kod još od praistorije. Civilizacija je kroz vekove napredovala, ali neke stvari prema kojima još uvek delujemo potiču od iskonskih nagona.

Isto, muškarcima imponuje kada je njihova partnerka privlačna i drugim muškarcima i kada žele da se druže sa njom. To znači da su odlično odabrali, ali je i potvrda njihove vrednosti, jer su te žene odabrale upravo njih”, napominje Pam.

Očigledno je da, i kada su u pitanju romantične veze, priroda i pomalo primitivni instinkti još uvek vode glavnu reč.

Story.rs

Komentara
Očitavanje..

Ova veb lokacija koristi kolačiće da poboljša vaše iskustvo. Pretpostavljamo da se slažete sa ovim, ali možete da odustanete ako želite. Prihvati Opširnije