GLEDAJ MAJKU, BIRAJ ĆERKU! 4 stvari koje ste SIGURNO NASLEDILI od vaše mame!

Foto: Profimedia
0 5,811

Kažu da se svaka žena s vremenom pretvori u svoju mamu, a iako to zvuči kao kliše, izgleda da u tome ima i nešto istine. 

5 Otkrivamo recept za špagete koje su upravo proglašene najboljim na svetu

Mama i ćerka

mama i ćerka
Foto: Profimedia

Omiljeni parfemi poznatih dama: Budite elegantne kao Odri Hepbern, senzualne kao Grejs Keli i zavodljive kao Merlin Monro

Naučno je dokazano da postoje neke stvari koje deca najčešće nasleđuju od svojih majki, dok za očeve nije dokazan sličan uticaj, a tiču se i izgleda i ponašanja. Otkrijte o čemu je reč i proverite koliko toga možete primniti na sopstvenom primeru:

1. Inteligencija

Šanse da ste nasledile “maminu pamet” znatno su veće nego da ste je nasledile od oca. U istraživanju sprovedenom u Glasgovu u kojem je učestvovalo 12.000 mladih ljudi starosne dobi od 14 do 22 godine većina ispitanika imalo je isti ili maksimalno 15 bodova veći, odnosno manji, koeficijent inteligencije od svojih majki.

2. Navike spavanja

Ako imate problema sa spavanjem, mogući krivac za to je vaša mama. U stručnom časopisu “Sleep Medicine 2017.” godine obavljeno je istraživanje koje je otkrilo da majke često prenose svoje navike spavanja na svoju decu, tako da deca žena koje pate od nesanice najčešće spavaju manje od ostale dece. Naučnici nisu uočili takve nasledne osobine od očeva.

Sestre šminkerke zaludele planetu: Toliko liče na Kajli i Kim Karadašijan da je to BIZARNO

mama i ćerka

Foto: Profimedia

LAŽI, MANIPULACIJE, RAZOČARANJE, ALI I LJUBAVNI PREPOROD: Evo šta očekuje svaki znak ove nedelje!

3. Mladolikost

Ako vaša mama izgleda mladoliko, onda ste prve srećnice jer su vam puno veće šanse da ćete i vi tako izgledati u njenim godinama. Naučnici s nemačkog instituta za biologiju starenja “Max Planck” dokazali su da DNA iz mitohondrija, koji nasleđujemo direktno od naših majki, može delimično kontrolisati i način na koji starimo.

4. Menopauza

Mama i ćerka

Mama i ćerka
Foto: Profimedia

 

Velika je šansa da ćete ući u menopauzu otprilike u isto doba života kada i vaša mama. Istraživanje sprovedeno 2011. godine na britanskom institutu za proučavanje raka u kojem je učestvovalo preko 2000 žena pokazalo je da preuranjena ili zakasnela menopauza, odnosno ona koja se pojavljuje pre 45 i nakon 55 godine, može biti nasledna. Žene čije su majke prošle kroz takve menopauze imaju šest puta veće šanse da će se to dogoditi i njima od žena čije su majke imale menopauzu u periodu između 45. i 55. godine.

Foto Profimedia
Izvor/Autor SrbijaDanas
Komentara
Očitavanje..