HIT: Do savršene figure za samo 10 minuta dnevno

Savremen način života okupirao je svo naše slobodno vreme pa je skoro nemoguće posvetiti se dovoljno sebi i pronaći vreme za kvalitetan trening.

Ali ukoliko to i uradimo, želimo da iz njega izvučemo apsolutni maksimum. Ovo je jedan od glavnih razloga zašto su poslednjih godina intervalni treninzi (HIIT- High-intensity interval training) postali hit u čitavom svetu. Reč je o maksimalno intenzivnim fizičkim vežbama koje se rade u kratnim intervalima sa pauzama između svake vežbe, a čitav trening traje desetak minuta.
Drugi, važniji razlog popularnosti ove metode jeste njena efikasnost pri sagorevanju masti. Relevantna istraživanja pokazala su da ovakav trening omogućava celodnevno sagorevanje masti. Naime, pilikom izvođenja kardia niskog intenziteta, kao što je na primer brzo hodanje, sagorevanje masti traje samo tokom izvođenja vežbe, a HIIT omogućava da vaše telo topi kalorije i posle treninga.

Najnovija studija je pokazala da je ovakva vrsta treninga veoma efikasna ukoliko želite da se oslobodite šlaufa oko struka, ali i da na duže staze čuva vaše zdravlje, tačnije kardiovaskularni sistem koji ukoliko zapostavite može biti uzrok bolesti srca.
Energični, delotvorni i odlični za telo namenjeni su zaposlenim ženama koje nemaju vremena za gubljenje. Začetnik ove metode jeste Tracy Anderson koja je svoje šesnaestogodišnje iskustvo pretočila u veoma efikasan metod. Najbolji deo jeste taj što za ovakvu vrstu treninga ne morate da izlazite iz kuće jer na YouTube-u imate mnogo video klipova sa odličnim instrukcijama. Dakle, potrebno vam je manje od 10 minuta dnevno za odlične rezultate.

Foto Profimedia
Izvor/Autor http://injournal
Komentara
Očitavanje..

Ova veb lokacija koristi kolačiće da poboljša vaše iskustvo. Pretpostavljamo da se slažete sa ovim, ali možete da odustanete ako želite. Prihvati Opširnije