HOĆETE DA PROBATE U GUZU? Evo kada i kako je najbolje upustiti se u ANALNI SEKS!

Da biste uživali, morate znati ovih 8 stvari – naročito onu pod brojem 4.

Analni seks se čini kao tabu, ali ga iza zatvorenih vrata, mnogo parova praktikuje. Prema istraživanju jednog američkog centra za kontrolu i prevenciju bolesti, 36 odsto žena i 42 odsto muškarca analni seks probalo je barem jednom. Bilo kako bilo, analni seks postao je dovoljno „mejnstrim“ da se o njemu priča, a evo i osam stvari koje bi trebalo da znate pre nego što se u njega upustite.

1. Ne bi trebalo da je boli. “Premda bi osećaj u početku mogao da bude čudan, analni seks, ako se praktikuje ispravno, ne bi smeo da bude bolan”, tvrdi stručnjakinja Alisa Dvek. Ona preporučuje i upotrebu lubrikanta, a ako žena ima problema s probavom ili sa hemoroidima, bolje je da se ne upušta u eksperimente.

 

2. Neće je raširiti. Neki ljudi misle kako analni seks vodi inkontinenciji što nije slučaj. Isto tako, analni otvor raširiće se da akomodira penis (ili igračku) koja ulazi, a nakon čina vratiće se u normalu. Isto kao i kod vršenja velike nužde, uostalom.

profimedia-0007072182
3. Može da priušti ženi orgazam. Za neke žene, analni seks može da bude vrlo senzualno iskustvo. Anus je vrlo bogat nervnim završecima čije stimuliranje može da bude toliko intenzivno da dovede do orgazma.

4. Počnite polako. Bitno je početi polako jer naglo prodiranje može da uzrokuje jak bol. Doktor Ferer sa jednog medicinskog instituta savetuje da je prvi put možda najbolje probati pošto je žena doživela orgazam jer je tada najopuštenija.

 

5. Sve je u komunikaciji. Pre nego skinete odeću, pričajte s partnerom, a doktor Ferer ističe da nije loše dogovoriti “safe word” ako se stvari otmu kontroli. “Nekad nije lako prepoznati stenje li žena od užitka ili zbog bola pa nije loše imati sigurnosnu reč”, smatra Ferer.
6. Koristite kondome. Čak i ako ste u monogamnoj vezi, kad je analni seks u pitanju, kondomi su jako dobra ideja. Osim što će vas sačuvati od potencijalnih bolesti, omogućuju lakši ulazak. Takođe, ako “šaltate” iz analnog u vaginalni seks, preporučljivo je promeniti kondom.

7. Isprobajte igračku. “Igračke mogu da budu sjajan način za istraživanje i igranje”, kaže Ferer. Pripazite samo da igračka bude prilagođena za analni seks jer nije nemoguće da zapne, a to nije nešto što želite da objašnjavate doktoru.

 

8. Ne sviđa vam se? Nemojte! Seksolozi se slažu da bi seks trebalo da bude zabavan, a ako vam se ideja analnog seksa ne sviđa niti vam se čini zabavnom, jednostavno je izbegnite i nađite druge načine za zabavu u krevetu.

SD

Komentara
Očitavanje..