IMA DAUNOV SINDROM A PONIZILA IH SVE OVIM SNIMKOM: Samo zato što joj je škola plesa zabranila upis

Svoj loš i nehuman potez opravdali su objašnjenjem da „devojčica ne zadovoljava potrebe škole“.

Doživela je pravo poniženje, a ni manje ni više zbog Daunovog sindroma od kojeg boluje. Ne samo da su bolesni/hendikepirani ljudi zaštićeni zakonom, već je i po standardu čovečnosti vređanje i diskriminacija potpuno ne dozvoljeno. Ana Malaniuk (6) iz Kanade je želela da upiše školu plesa, ali je instruktorka njenoj majsi rekla da ne mogu da je prime jer „ne zadovoljava standarde škole“.

Kad god Ana čuje muziku ona zapleše, zato je njena majka Sonja odlučila da je upiše na časove plesa. Ali, bilo je mnogo teže nego što je očekivala. Ali, to ih nije zaustavilo. Otišle su u drugu plesnu školicu gde su ih dočekali raširenih ruku.

– Veoma je važno da kada neko dete izrazi želju za plesom da mu se ta želja i ostvari. Ona je prava radost na našim treninzima. Pomogla mi je da postanem bolja učiteljica – rekla je instruktorka Šaelin Bats.

Devojčica se inače trenutno priprema za svoje prvo takmičenje i to nakon godinu dana treniranja.

– Dobila je na samopouzdanju, upoznala je mnogo drugara. Divno je videti je na sceni, sa učiteljima, sa osmehom… Divno je videti da neko zna i ima želju da da šansu – dodala je njena mama Sonja.

Ova neverovatna devojčica iz Edmontona je nakon samo jednog snimka postala hit na društvenim mrežama, a samo na Fejsbuku snimak na kojem pleše dosad je videlo više od 14 miliona ljudi.

Srbija Danas

Komentara
Očitavanje..