ISTRAŽIVANJA SU POKAZALA: Devojke, evo kakvo LICE je muškarcima NAJPRIVLAČNIJE!

Proverite da li vaše lice spada u „najpoželjnije“?

Kakvo je žensko lice muškarcima najprivlačnije bilo je pitanje na koje je odgovor tražilo istraživanje časopisa „Royal Society Open Science“. Došli su do zanimljivog zaključka, a to je da postoji jedna univerzalna karakteristika ženskog lica koja će prva privući mušku pažnju. Naime, istraživanje je otkrilo da je jednostavno žensko lice muškarcima najprivlačnije.

Ovako je izgledala – a ona je otišla kod plastičara i postala seks bomba i ZVEZDA INSTAGRAMA! (FOTO)

U istraživanju je učestvovalo 169 muškaraca prosečne starosti od 39 godina kojima su bile pokazane nasumice odabrane fotografije ženskih lica. Ispitanici su morali oceniti lica s brojkom između nule (najmanje privlačno lice) i 20 (najprivlačnije lice).

zubi-1
Muškarci su najviše ocene dali licima koja istraživači opisuju kao jednostavna, glatke teksture kože, s malo bora i glatkih crta. Studija objašnjavaju da je ljudski mozak programiran tako da preferira stvari koje može najlakše i najbrže procesuirati, što nije ograničeno samo na lica, nego uključuje i na primer pejzaže.

 

To saznanje može čak objasniti i ogromnu raširenost upotrebe smajlijeva koji imaju vrlo jednostavna lica zbog čega ih naš mozak lako percipira.

 

SD

Komentara
Očitavanje..