ISTRAŽIVANJA SU POKAZALA: Devojke, evo kakvo LICE je muškarcima NAJPRIVLAČNIJE!

Proverite da li vaše lice spada u “najpoželjnije”?

Kakvo je žensko lice muškarcima najprivlačnije bilo je pitanje na koje je odgovor tražilo istraživanje časopisa “Royal Society Open Science”. Došli su do zanimljivog zaključka, a to je da postoji jedna univerzalna karakteristika ženskog lica koja će prva privući mušku pažnju. Naime, istraživanje je otkrilo da je jednostavno žensko lice muškarcima najprivlačnije.

Ovako je izgledala – a ona je otišla kod plastičara i postala seks bomba i ZVEZDA INSTAGRAMA! (FOTO)

U istraživanju je učestvovalo 169 muškaraca prosečne starosti od 39 godina kojima su bile pokazane nasumice odabrane fotografije ženskih lica. Ispitanici su morali oceniti lica s brojkom između nule (najmanje privlačno lice) i 20 (najprivlačnije lice).

zubi-1
Muškarci su najviše ocene dali licima koja istraživači opisuju kao jednostavna, glatke teksture kože, s malo bora i glatkih crta. Studija objašnjavaju da je ljudski mozak programiran tako da preferira stvari koje može najlakše i najbrže procesuirati, što nije ograničeno samo na lica, nego uključuje i na primer pejzaže.

 

To saznanje može čak objasniti i ogromnu raširenost upotrebe smajlijeva koji imaju vrlo jednostavna lica zbog čega ih naš mozak lako percipira.

 

SD

Komentara
Očitavanje..

Ova veb lokacija koristi kolačiće da poboljša vaše iskustvo. Pretpostavljamo da se slažete sa ovim, ali možete da odustanete ako želite. Prihvati Opširnije