Iznenadićete se: Žene mogu da dožive orgazme i na ovim MESTIMA!

Već vekovima je ženski orgazam potpuna misterija!

Već više od jednog veka, kada govorimo o njemu, razmišljamo samo o vaginalnom i klitorisnom orgazmu. Neki tvrde da žena može da doživi orgazam jedino vaginalnom stimulacijom dok drugi podjednako vatreno tvrde da je bez stimulacije klitorisa to nemoguće.

Međutim, jedno istraživanje je potvrdilo da, uz pravi dodir i ritam, žena može da doživi klitorisni, vaginalni ali i orgazam G tačke. I to nije sve – dosta žena doživljava orgazme usana, bradavica, ušiju i prstiju.

 

O čemu se zapravo radi? Kako tvrde istraživači koji su i sproveli studiju, većina žena, kada pronađu ono što im odgovara, prestaje da eskperimentiše sa svojim telom, što je velika greška jer se mapa erogenih zona kroz život menja iz fizičkih razloga, ali se menja i sa svakim novim partnerom i iskustvom.

– Za razliku od muškaraca, žene imaju neverovatan dijapazon mogućih orgazama, i sve to se menja kroz život – objašnjava psiholog Džim Faus, dodajući da mapa erogenih zona evoluira sa svakim novim iskustvom i partnerom.

88100_profimedia0213693812-org_630x0

Faus je sa još dva naučnika sproveo već spomenutu studiju u kojoj je zaključeno da, iako klitoris ima preko 8.000 nervnih završetaka (duplo više od penisa), to nije prosto dugme koje garantuje orgazam.

– Orgazam ne dolazi iz jednog mesta, niti iz svih mesta na telu. Za svaku ženu je osećaj orgazma drugačiji i zavisi od mnogo faktora, a bitni su i ženino poverenje u partnera, ambijent, poze, pokreti u seksu i predigra – zaključuje se na kraju ovog istraživanja.

(dailymail.co.uk)Žena

Foto: Copyright: Instagram/sofiavergara

Komentara
Očitavanje..