ŽENE, OBRATITE PAŽNJU: Ove kozmetičke proizvode koristite SVAKODNEVNO a ne biste SMELE!

Mogu ugroziti izgled ali i zdravlje.

Svima poznata rečenica “manje je više” važi i kada su kozmetički preparati u pitanju. Prevelika količina ali i prečesta upotreba istih može izgledati loše ali što je još važnije, može ugroziti vaše zdravlje.

Predstavljamo vam neke preparate koje sigurno rado koristite, ne razmišljajući koliko mogu biti štetni.

Šampon za suvo pranje kose

Kada se ovaj, slobodno možemo reći izum pojavio, žene su načisto poludele. Šampon za suvo pranje je idealan izbor za putovanje, iznenadni sastanak ili jednostavno ako vam je tog dana mrsko da operete kosu. Za nekoliko sekundi uz pomoć ovog šampona u spreju kosa može izgledati kao da ste bili kod frizera i to je zaista fenomenalno, međutim ovakvi šamponi jako isušuju kožu glave pa vodite računa da vam njihovo korišćenje ne pređe u naviku.

profimedia-0007452732Losion za samopotamnjivanje

profimedia-0189780342
Opšte je poznato da žene obožavaju ten kao posle 10 dana provedenih na moru. Ipak, ne možemo imati bronzanu boju preko cele godine, ukoliko nas Majka priroda nije “počastila”. Pojedine žene se odlučuju za odlazak u solarijum, što svakako nije preporučljivo zbog štetnog zračenja. S druge strane, postoje žene koje koriste kozmetičke preparate kako bi imale taman ten, i to je svakako bolja opcija, naravno ako se ne preteruje. Ovakve kreme ili sprejevi zapušavaju pore pa mogu dovesti do toga da prirodna ulja iz kože budu zatvorena, što dovodi do stvaranja crvenila, osipa i bubuljica. Stoga, sačuvajte losione za samopotamnjivanje za neke specijalne prilike.

Balzam za usne

Običan balzam za usne nije opasan ali zato medicinski mogu biti. Oni se upotrebljavaju samo u slučajevima kada je koža usana u izuzetno lošem stanju od vetra, snega ili sunca. Takođe, mat ruževi kojima su oduševljene žene i devojke širom sveta, isušuju usne i mogu dovesti do pucanja kože koje nije nimalo prijatno. Najbolje bi bilo da ih koristite svaki drugi ili treći dan ali i da ih uklanjate sredstvom na bazi kokosovog ulja a potom da nanesete običan balzam za usne.

karmin
Balzam za kosu

Balzam za kosu ili regenerator nikako nemojte stavljati duž cele vlasi. Najbolje bi bilo da kosu vežete u niski rep kako biste balzam namazali samo po donjem delu. Balzam ne treba da dođe do korena kako ne bi zapušio pore. Takođe, potrudite se da ga dobro isperete, najmanje jedan minut.

Retinol

Retinol je obavezan deo anti-age nege, ali dermatolozi upozoravaju da ukoliko je retinol previše jak, može doći do stvaranja opekotina. Kako biste izbegli bilo kakve probleme, pre upotrebe ovog sastojka, obavezno idite kod dermatologa.

SD

Komentara
Očitavanje..