IZRAČUNAJTE SAME: Kako da znate kada vam je TERMIN POROĐAJA I PRE VAŠEG LEKARA!

Vrlo jednostavno.

Prvi signal da ste možda u drugom stanju jeste izostanak menstruacije. Mnoge to ne znaju, ali simptomi pred menstruaciju (poput bola u krstima, u donjem delu stomaka, „nabubrenih“ grudi,..) isti i kada ste u početnoj fazi trudnoće. Tako da ako nekad očekujete da ćete dobiti menstruaciju, ne mora da znači, odliv krvi će samo izostati i to će biti znak da ste verovatno u drugom stanju.
Ako ste u drugom stanju i to ste nedavno saznale, u nastavku ćemo vam objasniti kako da izračunate u kojoj ste nedelji trudnoće, pre nego što vam lekar to izračuna.

Trudnoća traje oko 280 dana od dana začeća, 10 lunarnih meseci (40 nedjelja) ili devet i po kalendarskih meseci. „U terminu“ ste između 38. i 42. nedelje.

Trajanje trudnoće se računa od prvog dana poslednje menstruacije. Na taj datum dodate sedam dana i oduzmete tri meseca (na primer, ako vam je datum prvog dana poslednje menstruacije 1.aprila 2012. verovatni termin porođaja vam je 8. januar 2013).

Možda metoda nije potpuno tačan, s obzirom da ciklusi žene možda nisu tačni, pravilni, odstupaju od dužine od 28 dana, kao i da postoje kašnjenja ovulacije.

SD

Komentara
Očitavanje..