KAD VAM SE SMUČI: 7 načina da ispeglate veš, a da ne koristite peglu!

Dosadna rabota, ili ako ste u žurbi…

Otkrivamo vam sedam metoda, a na vama je da izaberete onu koja vam najviše odgovara.

PEGLA ZA KOSU

Ova metoda odlična je za, primera radi, ovratnike i male nabore. Uključite peglu za kosu i namestite na prosečnu temperaturu. Držite zgužvani komad tkanine u njoj nekoliko sekundi. Pre upotrebe proverite da na pegli nema ostataka proizvoda za stilizovanje kose. Ovaj trik ne koristite na osetljivim tkaninama.
MEŠAVINA VODE I SIRĆETA

Pomešajte vinsko sirće s vodom u razmeri 1:3, ulijte u bocu s raspršivačem i protresite. Poprskajte nabore na odeći i izravnajte rukama.

PARA IZ KUVALA ZA VODU

Kada voda prokuva, otvorite poklopac i držite neispeglani komad odeće iznad pare, na udaljenosti od oko 20 centimetara.

FEN ZA KOSU

I to može pomoći da brzopotezno izravnate poneki nabor na odeći. Uključite ga na najvišu temperaturu i usmjerite prema naborima.
PARA IZ TUŠA

Pustite toplu vodu iz tuša dok se u kupatilu ne stvori para. Izgužvanu odeću stavite što bliže tušu, ali pazite da je ne pokapate vodom. Ostavite tako nekoliko minuta. To možete da uradite i dok se tuširate.

MOKAR PEŠKIR

Stavite odeću na ravnu površinu poput daske za peglanje ili stola. Pokrijte velike nabore mokrim peškirom i snažno ga pritisnite rukama. Potom ostavite odeću da se osuši.

VRUĆE DNO LONCA

U lonac uspite vodu i zagrejte na štednjaku. Potom izlijte vodu i vrućim dnom pritisnite mesta koja su zgužvana. Pre toga odeću položite na radnu ravnu površinu u kuhinji i izravnajte rukama.

SD

Komentara
Očitavanje..