KAD VAM SE SMUČI: 7 načina da ispeglate veš, a da ne koristite peglu!

Dosadna rabota, ili ako ste u žurbi…

Otkrivamo vam sedam metoda, a na vama je da izaberete onu koja vam najviše odgovara.

PEGLA ZA KOSU

Ova metoda odlična je za, primera radi, ovratnike i male nabore. Uključite peglu za kosu i namestite na prosečnu temperaturu. Držite zgužvani komad tkanine u njoj nekoliko sekundi. Pre upotrebe proverite da na pegli nema ostataka proizvoda za stilizovanje kose. Ovaj trik ne koristite na osetljivim tkaninama.
MEŠAVINA VODE I SIRĆETA

Pomešajte vinsko sirće s vodom u razmeri 1:3, ulijte u bocu s raspršivačem i protresite. Poprskajte nabore na odeći i izravnajte rukama.

PARA IZ KUVALA ZA VODU

Kada voda prokuva, otvorite poklopac i držite neispeglani komad odeće iznad pare, na udaljenosti od oko 20 centimetara.

FEN ZA KOSU

I to može pomoći da brzopotezno izravnate poneki nabor na odeći. Uključite ga na najvišu temperaturu i usmjerite prema naborima.
PARA IZ TUŠA

Pustite toplu vodu iz tuša dok se u kupatilu ne stvori para. Izgužvanu odeću stavite što bliže tušu, ali pazite da je ne pokapate vodom. Ostavite tako nekoliko minuta. To možete da uradite i dok se tuširate.

MOKAR PEŠKIR

Stavite odeću na ravnu površinu poput daske za peglanje ili stola. Pokrijte velike nabore mokrim peškirom i snažno ga pritisnite rukama. Potom ostavite odeću da se osuši.

VRUĆE DNO LONCA

U lonac uspite vodu i zagrejte na štednjaku. Potom izlijte vodu i vrućim dnom pritisnite mesta koja su zgužvana. Pre toga odeću položite na radnu ravnu površinu u kuhinji i izravnajte rukama.

SD

Komentari su zatvoreni.Postavite facebook komentar!

Ova veb lokacija koristi kolačiće da poboljša vaše iskustvo. Pretpostavljamo da se slažete sa ovim, ali možete da odustanete ako želite. Prihvati Opširnije