KADA ME ZAGRLI, JA VRIŠTIM OD BOLOVA: Ispovest žene koja je ALERGIČNA na svog muža – ali BUKVALNO!

Telo mi potpuno poludi, grlo mi se stegne“

„Alergična sam na svog supruga“, rečenica je koju ste verovatno mnogo puta čuli.

Međutim, kada je u pitanju 29-godišnja Džoana Votkins, ona ima bukvalno značenje. I kad ona to kaže, definitivno nikome nije smešno, najmanje njoj.

Nesrećna Džoana sama živi u svojoj sobi poslednjih godinu dana. Alergična je na gotovo sve – prašinu, hranu, svetlo, razne hemikalija, na supruga. Suprug Skot je izgradio „sigurno zonu“ za Džoanu, tj. sobičak bez prozora u kojoj je sve obavijeno plastičnim pokrivačem.

Džoana je posetila čak 30 lekara dok nije saznala šta joj se događa. Dijagnoza ju je prenerazila – boluje od retkog sindroma zbog čega je alergična gotovo na sve. Pa čak i na ljude.

Ona živi u potpunom mraku na prvom spratu njihove kuće. Iz sobe samo izlazi kad odlazi kod lekara.

– Čim se otvore vrata, ja ga mogu osetiti. Telo mi potpuno poludi, grlo mi se stegne… Kada me zagrli, ja vrištim od bolova. Neizdrživo! – kaže Džoana koja dane provodi čitajući knjige, telefonirajući, šalje mailove, moli se…

Ipak, suprug Skott je podržava u svemu i dalje ostaje pozitivan kada je njihova budućnost u pitanju.

– Mogu se buniti oko sto stvari, ponekad mi dođe da dignem ruke od svega, ali na kraju dana pomirim se sa situacijom. Imamo podršku divnih ljudi i to mi je najvažnije – rekao je Skot.

Komentara
Očitavanje..