Kako olakšati sebi čin depilacije

Budimo iskreni: depilacija užasno boli. To je ozbiljan problem, obzirom da je to jedan od najkorisnijih načina za uklanjanje neželjenih telesnih dlaka, od obrva do bikini linije.

Na sreću, postoje neke lake stvari koje možete učiniti kako biste smanjili bol.

 Preskočite kafu: Naravno, na ovom svetu ima nekoliko stvari zbog kojih bi trebalo da preskočimo kofein, a jedna od njih je depilacija. Stimulansi u kafi mogu učiniti vašu kožu jako osetljivom, tako da na dan depilacije, preskočite dnevnu dozu kafe.

 Piling: Iako je cilj depilacije uklanjanje dlaka,ovim procesom uklanja se i mrtva koža. Koristite piling za telo oko dva dana pred depilaciju, kako biste uklonili svu mrtvu kožu koja otežava vosku da uhvati dlake.

Na depilaciju idite posle menstruacije:
 Nakon menstruacije, vaš prag bola je znatno veći, pa pokušajte da zakažete depilaciju dan ili dva Nakon završetka menstruacije.

Uzimajte aspirin: 45 minuta pre vašeg termina za depilaciju, uzmite dva aspirina i pijte čašu vode. Na taj način, kada budete došli na depilaciju, bićete u potpunosti pripremljeni.

Prvo uđite u toplo kupatilo: ako imate vremena, potopite se u potlu kupku oko 20 minuta pre depilacije, da biste otvorili pore i omekšali kožu, što će olakšati depilaciju.

Nemojte biti napeti: Neki ljudi zadržavaju dah i celo telo im bude napeto tokom depilacije. Iako je lakše reći nego učiniti, duboko dišite, jer opuštena osoba  se bolje bori sa bolom.

Foto Pixabay
Izvor/Autor Buduar.rs
Komentara
Očitavanje..

Ova veb lokacija koristi kolačiće da poboljša vaše iskustvo. Pretpostavljamo da se slažete sa ovim, ali možete da odustanete ako želite. Prihvati Opširnije