Koji su najbolji preparati za čišćenje lica i gde ih kupiti?

Odavno nam je poznata lepota korejskih žena. Divimo se savršenom porcelanskom tenu koji deluje gotovo nestvarno i ne možemo a da se ne zapitamo u čemu je njihova tajna?

U pitanju je spoj kozmetike napravljene od probranih sastojaka iz prirode i revnosnog primenjivanja dnevne rutine čišćenja i nege lica.

Šta je K beauty, kako izgleda čuvena istočnjačka rutina negovanja kože i koji su najbolji preparati za čišćenje lica, upoznajemo vas u nastavku teksta.

Šta je K beauty?

K beauty ili korejska lepota najčešće se koristi kao naziv za kozmetiku i šminku poreklom iz Južne Koreje koju karakteriše unikatan dizajn i kvalitetan sastav. Međutim, ovaj termin znači mnogo više od toga.

Koristi za korejsku kulturu nege lica koja stavlja naglasak na postizanje zdrave, negovane kože kroz svakodnevno primenjivanje nege u 10 koraka.

Za razliku od zapadnjačkog pristupa brizi o licu koja se odvija kroz čišćenje, toniranje i hidriranje, a neujednačen ten maskira šminkom, K beauty teži blistavoj, mladolikoj koži bez pomoći dekorativne kozmetike.

Sastojci korejske kozmetike su često krajnje neobični za naše pojmove, poput puževe sluzi ili pčelinjeg otrova, i ekstrakta biljaka koje se hiljadama godina koriste u istočnjačkoj medicini: ginseng, aloja, centela, morske alge. Ovde nije u pitanju eksperimentisanje, već tradicionalna receptura nege lica i tela koja se prenosi generacijama korejskih žena i daje neverovatne rezultate.

Čišćenje lica na korejski način

10 koraka u nezi kože je rutina koje se žene na istoku revnosno pridržavaju. Sve započinje brižljivim čišćenjem lica. Ono se primenjuje ujutru nakon buđenja i na kraju dana.

  • Čišćenje sredstvom na uljanoj bazi

Večernje čišćenje započinje primenom sredstva na uljanoj bazi čiji je zadatak da ukloni sve nešistoće koje su se nakupile na koži tokom dana: sebum, sredstvos zaštitnim faktorom, kao i šminku. Uljana sredstva ukloniće nešistoće bolje nego najbolji losion za čišćenje lica jer je nepotrebno agresivno trljanje kože da biste skinuli upornu maskaru ili karmin.

  • Čišćenje sredstvom na bazi vode

Gelovi ili pene na bazi vode čine drugi korak. Uloga im je da uklone znoj, prašinu i sitne nečistoće preostale iza prvog koraka. Za jutarnje čišćenje kože dovoljno je primeniti samo ovaj korak.

  • Toniranje kože lica

Toner je preparat lagane teksture koji uspostavlja PH ravnotežu i priprema kožu da što bolje upije kozmetičke proizvode iz narednih koraka.

Seven skin metod je specijalan korejski način nanošenja tonera koji podrazumeva da se on utapkava 7 puta u razmacima od po 3 minuta, čime se postiže idealan nivo hidratacije i nege.

U zavisnosti od potreba i problema kože, koriste se i različiti tipovi ovog preparata. Na primer, ako vas zanima kako ukloniti bore na licu ili kako neujednačen ten vratiti u normalu, znajte i da vam pravi izbor tonera može pomoći u tome u zavisnosti od aktivnih sastojak koji se nalaze u ovom proizvodu.

Šta sadrže najbolji preparati za čišćenje lica?

Danas imamo tu čast da se negujemo na ovaj jedinstven način zahvaljujući proizvodima baziranim na pažljivo probranim sastojcima unapređenim savremenim tehnologijama koje se koriste u nezi. Spoj starog i novog, tradicije i modernog jeste sve što vam je potrebno da vaša koža izgleda zdravo, negovano i otmeno.

Beauty of Joseon je esencija svega o čemu govorimo, budući da je nadahnut damama poteklim iz drevne korejske dinastije Joseon, damama koje nisu kožne probleme pokrivale šminkom, već su ih uspešno rešavale tradicionalnim prirodnim sastojcima.

Koji su to tradicionalni sastojci korejske kozmetike?

Ginseng ili ,,biljka bogova“ nekada se koristio kao istočnjački lek ali i u sklopu nege. Hwang Jini, najljepša žena dinastije Joseon, koristila je vodu prokuvanog ginsenga za kupanje. Danas je u sastavu preparata ze čišćenje, ali i negu lica jer je bogat saponinom koji brzo i dubinski hidrira kožu.

Koren ove biljke sadrži vitamine B1, B2, B12, pantotensku kiselinu i minerale. Njegova protivupalna i antioksidativna svojstva pomažu u zaštiti kože od oštećenja uzrokovanih dejstvom slobodnih radikala. Ginseng ima izuzetno dejstvo na kožu, a najviše pomaže kod suvoće i dehidratacije, gubitka elastičnosti i izgleda umorne kože.

Voda pirinčanih mekinja ili ,,voda lepote“ kako su je zvali na istoku, koristila se u dinastiji Joseon kao današnji toner. Pirinčane mekinje bogate su aminokiselinama i mineralima, zbog čega popravljaju stanje kože.

Propolis – žene dinastije Joseon koristile su med i prah od žitarica kao masku za lice. Ekstrakt propolisa efikasno vlaži kožu, a ima i protivupalno dejstvo.

Centela ili „tigrova trava“ svojim aktivnim sastojcima madekazozidom i azijatičnom kiselinom umiruje osetljivu i iritiranukožu.

Kako pravilno negovati kožu?

Najbolji preparati za čišćenje lica rešavaju samo deo problema. Za potpun efekat potrebna je odgovarajuća nega u vidu seruma i krema.

Najbolji serum za lice je koncentrovan proizvod koji ciljano rešava određeni problem kože. Na primer, ako vas brine kako uklonititi bore oko usana koristite antiage serum. Tu su i serumi protiv akni, dehidratacije, crvenila, hiperpigmentacije i mnogi drugi.

Hidriranje kože ujutru i uveče je neizostavan korak u nezi, a na pitanje kako kako ukloniti bore oko očiju ili kao ih prevenirati, korejska kozmetika nudi široku paletu proizvoda za osetljivo područje oko očiju. Ovi proizvodi namenjeni su dubinskoj hidrataciji i stimulaciji sinteze kolagena.

Završni koraci u nezi kože na korejski način podrazumevaju nanošenje sheet maske na lice, a zatim proizvoda sa zaštitnim faktorom. Ako bi nešto trebalo usvojiti od žena iz Južne Koreje to je svakodnevna zažtita od sunca primenom odgovarajućeg SPF-a.

Ako i vi želite da imate kožu koju nećete skrivati šminkom, kožu koja će blistati punim sjajem u tome vam mogu pomoći najbolji korejski proizvodi.

Foto Pexels Pexels
Komentara
Očitavanje..