Koliko puta ste poželele da uklonite OŠTEĆENE KRAJEVE a da ne skraćujete kosu? Moguće je!

Otkrivamo vam šta je „hair dusting“. 

Žene obično ulažu dosta vremena, truda i novca u izgled i negu kose a lepa, duga i negovana kosa je san svake od nas.

Verovatno ste mnogo puta pomislile kako bi bilo dobro da samo uklonite oštećene krajeve a da ne „dirate“ dužinu. To je sada i moguće uz noviju tehniku „šišanja“ koja je popularno nazvana hair dusting.

Šišanje

Foto: Profimedia

 

Kako bi naša kosa bila zaista negovana, zdrava i kako bi izgledala lepo neophodno je s vremena na vreme skratiti krajeve, međutim svaka žena zna koliko to može da „boli“ naročito ako nam je kosa taman dosegla željenu dužinu. 

Farbanje, suv i hladan vazduh, sušenje fenom, korišćenje prese ili figara ali i prečesto pranje kose, isušuje vlasi i kosa puca što dovodi do ispucalih i rascvetanih krajeva. E onda je vreme za ovu metodu koja se inače mora uraditi u salonu, nikako nije preporučljivo da isprobavate same kod kuće!

devojka pegla kosu

Foto: Profimedia 

 

Ova metoda se koristi već decenijama iako je većina žena za nju čula tek nedavno. Umesto makaza frizeri koriste pravi plamen ili žilet i njima se režu oštećeni krajevi duž cele kose a ne samo na krajevima što je slučaj kod korišćenja makaza.

Iako je ova metoda neverovatno olakšanje za mušterije, mnogi frizeri ne žele da je praktikuju jer je previše komplikovana. Zahteva puno vremena i preciznosti ali nosi sa sobom i određeni rizik pa nije lako pronaći salon u kome možete dobiti ovakvu vrstu šišanja.

Komentara
Očitavanje..