KOSA VAM JE SUVA I BEŽIVOTNA? Oporavite je brzo i lako uz pomoć sledećih trikova!

Zimi je vašoj kosi potrebna dodatna nega.

Sigurni smo da želite uživati u svim aktivnostima, ali zima, hladan vazduh i suva kosa jednostavno se ne vole.

Kako ne biste skrivali kosu ispod omiljene kape ili kapuljače, predstavljamo vam nekoliko korisnih saveta kako pružiti suvoj kosi učinkovitu njegu, dubinsku hidrataciju i pouzdanu zaštitu.

Zdrava ishrana

Sprečite dodatno isušivanje kose konzumacijom namirnica bogatih omega-3 i omega-6 masnim kiselinama, kalcijumom, gvožđem i proteinima.

Žena jede salatu

Foto: Profimedia

Češalj

Odlučite se na češalj sa širokim zupcima kako biste svoju kosu što manje oštetili prilikom češljanja. Preporuka je da kosu ponekad „počešljate“ prstima kako biste oslobodili prirodna ulja iz temena te ih rasporedili po kosi koja će nakon toga biti sjajnija.

Masaža vlasišta

Uzmite nekoliko minuta za predah i lagano izmasirajte vlasište. Osim što ćete se opustiti, dodatno ćete prokrviti vlasište i potaknuti kosu na rast.

perut u kosi

Foto: Profimedia

Nega

Koristite bogate šampone i regeneratore koji pružaju dubinsku hidrataciju. Takođe, smanjite upotrebu toplih uređaja za oblikovanje kose i pokušajte što češće sušiti kosu bez prirodno.

Frizura

Jedno od najboljih rešenja je stepenasto oblikovana kosa. Ovakva frizura će pridoneti zdravom izgledu vaše kose stvarajući dojam lepršavosti i volumena.

šiške

Foto: Profimedia

Dajte sve od sebe kako svojoj kosi ne biste oduzimali njenu prirodnu vlažnost, kvalitetno je hranite, iznutra i spolja, a kosa će vam uzvratiti besprekornim izgledom u svako doba. Uživajte u predivnoj kosi i tokom zime!

Komentara
Očitavanje..