Lek protiv mioma na materici

Čuvarkuća je višegodišnja biljka, visoka 10– 60 cm. Ima debele sočne listove složene u rozetu. Zaliva se veoma malo, kao kaktus. Cveta od jula do oktobra i u tom periodu se mogu skupljati njeni listovi za čajeve i druge lekovite preparate.

 

Sok od čuvarkuće

Ovaj sok leči opekotine, ujed insekata, kurje oči i bradavice, pege i fleke od sunca, herpes. te ispucalu kožu. Sok pomaže i kod upale zubnog mesa, upale uha i grla.Sve što treba da uradite je da iz sočnih debelih listova iscedite sok čuvarkuće na problematično mesto.

Čaj od čuvarkuće

Čaj od čuvarkuće pospešuje izlučivanje mokraće, pomaže kod obilne i bolne menstruacije i dizenterije.

Sastojci:

2 kašičice usitnjenih listova čuvarkuće

1 čaša vrele vode

Priprema:

Listove preliti sa vrelom vodom, ostaviti da odstoji 2 sata, procediti i piti 1/4 čaše, 4 puta na dan pre jela.

Kombinacija meda i čuvarkuće protiv mioma i cisti

Sastojci:

-500 grama domaćeg meda
-300 grama listova čuvarkuće
Priprema:

Čuvarkuća se samelje i pomeša sa medom. Ostaviti da odstoji 5 dana uz povremeno mešanje drvenom kašikom.
Konzumira se kašičica smese na prazan stomak i nakon toga se ne jede ništa 2 sata. Smesa od čuvarkuće i meda ubrzava metabolizam i čisti telo od toksina. Također se koristi i kod srčanih mana po preporuci ruskih lekara. Dokazano je da uspešno leči miome na materici i ciste na jajnicima.

Mast od čuvarkuće

Sastojci:

-1 šaka sitno seckanih listova čuvarkuće
-200 grama masti
Priprema:

Mast se opere u 9 voda. U jednoj šerpici se pomešaju svi sastojci. Na laganoj temperaturi se mast otopi, bez kuvanja, čim se otopi skloni se sa vatre i ostavi 12 sati da odstoji. Posle toga se mast ponovo lagano zagreje da postane tečna, procedi se i prespe u teglicu. Čuvati u frižideru.

Mast od čuvarkuće je lekovita za: rane koje su nastale od udarca i prignječenja, zagnojene rane koje neće dugo da zarastu, otoke i protiv sunčevih pega i fleka na koži, ubode insekata i fistule.

Kucnilekar.com

Komentara
Očitavanje..