LEK ZA MNOGE ŽENSKE BOLJKE: Oduševićete se delotvornostima PIRINČANE VODE

0

Da li ste se ikada zapitali kako Azijatkinje TAKO DOBRO izgledaju?

Sledeći put kad budete pripremali pirinač, nemojte bacati vodu, jer se ona smatra jednom od najdelotvornijih i najjeftinijih tretmana za vaše lice i kosu.

Da li ste se nekada pitali čine se hrane ili šta koriste one negovane Azijatkinje? One imaju besprekoran ten i svilenu kosu. Odgovor je pirinčana voda. S druge strane, farmeri u Kini i Japanu imaju običaj da se kupaju u vodi u kojoj je prethodno bio skuvan pirinač.
Sipajte pola šoljice pirinča u dve šolje vode. Ostavite da odstoji pola sata, a povremeno mešajte sve dok voda ne postane mutna. Tako će se minerali i vitamini opustitii u vodi. Nakon toga, procedite i smesa je spremna za korišćenje. Na komad tufera ili vate nanesite pirinčanu vodu pa time masirajte lice.

Kada je reč o negi lica, pirinčanu vodu možete koristiti kao toner za čišćenje lica, za eliminisanje akni, ekcema i opekotina. Voda je bogata amino-kiselinama, pa samim tim ima moć da smanjuje pore, zateže kožu i stimuliše cirkulaciju krvi.

U slučaju da imate iskrzanu i suvu kosu, pirinčana voda je idealna. Ona je bogata inositolom, ugljenim hidratom koji pomaže u ojačavanju elastičnosti dlake.

Prilikom pranja kose, bilo bi dobro da nakon prvog šamponiranja umasirajte u kosu pirinčanu vodu 10-ak minuta, a posle sledi drugo šamponiranje. Ovakav tretman će vratiti kosi jačinu, sjaj i gustinu.

Pored svega navedena, ova voda je dobra i za spoljašnju upotrebu. Pomešajte je sa kapima limuna .

Komentara
Očitavanje..

Ova veb lokacija koristi kolačiće da poboljša vaše iskustvo. Pretpostavljamo da se slažete sa ovim, ali možete da odustanete ako želite. Prihvati Opširnije