LEK ZA MNOGE ŽENSKE BOLJKE: Oduševićete se delotvornostima PIRINČANE VODE

Da li ste se ikada zapitali kako Azijatkinje TAKO DOBRO izgledaju?

Sledeći put kad budete pripremali pirinač, nemojte bacati vodu, jer se ona smatra jednom od najdelotvornijih i najjeftinijih tretmana za vaše lice i kosu.

Da li ste se nekada pitali čine se hrane ili šta koriste one negovane Azijatkinje? One imaju besprekoran ten i svilenu kosu. Odgovor je pirinčana voda. S druge strane, farmeri u Kini i Japanu imaju običaj da se kupaju u vodi u kojoj je prethodno bio skuvan pirinač.
Sipajte pola šoljice pirinča u dve šolje vode. Ostavite da odstoji pola sata, a povremeno mešajte sve dok voda ne postane mutna. Tako će se minerali i vitamini opustitii u vodi. Nakon toga, procedite i smesa je spremna za korišćenje. Na komad tufera ili vate nanesite pirinčanu vodu pa time masirajte lice.

Kada je reč o negi lica, pirinčanu vodu možete koristiti kao toner za čišćenje lica, za eliminisanje akni, ekcema i opekotina. Voda je bogata amino-kiselinama, pa samim tim ima moć da smanjuje pore, zateže kožu i stimuliše cirkulaciju krvi.

U slučaju da imate iskrzanu i suvu kosu, pirinčana voda je idealna. Ona je bogata inositolom, ugljenim hidratom koji pomaže u ojačavanju elastičnosti dlake.

Prilikom pranja kose, bilo bi dobro da nakon prvog šamponiranja umasirajte u kosu pirinčanu vodu 10-ak minuta, a posle sledi drugo šamponiranje. Ovakav tretman će vratiti kosi jačinu, sjaj i gustinu.

Pored svega navedena, ova voda je dobra i za spoljašnju upotrebu. Pomešajte je sa kapima limuna .

Komentara
Očitavanje..