Ljubav ili ne – za ČETIRI sekunde se pokaže!

Da li je osoba koju ste upravo sreli vaša srodna duša ili u nju nikada ne biste mogli da se zaljubite, možete da znate posle samo četiri sekunde. A ukoliko želite da se vi nekome svidite, imate najviše četiri minuta da to postignete.

Ovo tvrde naučnici, koji smatraju da privlačnost i osvajanje više zavise od neverbalnog ponašanja i tona govora, nego od sadržine izgovorenog.

Kada govore o ljubavi, stručnjaci se pozivaju na pravila do kojih su došli istraživanjem. Tako su ustanovili da maženje stvara supstancu oksitocin, koja je prirodni lek protiv bolova, pre svega migrene. Njeno dejstvo traje četiri časa.

Iako zvuči kao obična fraza, srce zaista može da bude slomljeno posle raskida. Gubitak voljene osobe dovodi do fizičkog bola u oblasti ovog mišića, što se u medicini i zove „sindrom slomljenog srca“. Češće pogađa žene nego muškarce i može pogrešno da se dijagnostikuje kao srčani udar.

Naučne studije još pokazuju da veća količina sala oko muškog stomaka ukazuje na niži nivo testosterona, manju seksualnu želju i plodnost, pa iz tog razloga većina žena ima otpor prema takvim tipovima. A to što muškarce privlače devojke sa sličnom građom odnosno strukturom kostiju kao njihove majke, u psihologiji se zove „seksualni otisak“ ili „imprint“.

izvor .novosti.rs

Komentara
Očitavanje..