LOŠA ZAMENA ZA KONTRACEPCIJU: Evo zašto je nagli prekid seksa ŠTETAN, naročito za ženu

Istraživanje je precizno pokazalo.

Metode prevencije trudnoće oduvek su predmet spora, a mišljenja koju treba koristiti nikad nisu bila podeljenija. Dok se jedni kunu u kondom, drugi se uzdaju u pilulu. No, mnogo je onih koji koriste najstariji poznati metod – izvlačenje pre ejakulacije, takozvani coitus interruptus.

Sudeći prema istraživanju “Planned Parenthood”-a, 4 od 100 žena ostaće u drugom stanju svake godine ako se metoda uvek praktikuje ispravno dok se taj broj penje čak na 27 ako nešto s planiranim “izvlačenjem” pođe po zlu.

par_0

Ljubavni par Foto: Profimedia/ilustracija
Dok je rizik za trudnoću kod pilula i kondoma oko 1 odsto, kod ove metode penje se u najboljem slučaju na 4 odsto. Takođe, istraživanje iz 2011. pokazalo je kako i preejakulat može da sadrži spermu.

Kad je kontracepcija u pitanju, mnoge žene odbijaju pilule jer im remete hormone i negativno utiču na promene raspoloženja. Kod kondoma, puno je onih koji će radije zbog većeg užitka preuzeti rizik od naoko sitnih 3 odsto. Ostale metode još nisu dovoljno raširene, barem kod nas.

SD

Komentara
Očitavanje..

Ova veb lokacija koristi kolačiće da poboljša vaše iskustvo. Pretpostavljamo da se slažete sa ovim, ali možete da odustanete ako želite. Prihvati Opširnije