Alexa Hecht: Make-up trendi koje lekari ne bi preporučili ženama za svaki dan

Alexa Hecht, doktorka optometrije iz Toronta, objavila je snimak na svom TikTok profilu u kojem objašnjava zašto su neke procedure štetne po zdravlje očiju.

 

Nikada ne bih otišla na proceduru podizanja ili bojenja trepavica.

Obe procedure koriste visoko toksične hemikalije, uključujući amonijum, koji je toksičan za tkiva u oku i može izazvati ozbiljnu infekciju ako dospe u oko, objasnila je dr Aleksa Heht.

Iako mnoge dame nose maskaru, dr Aleksa ne preporučuje nanošenje vodootporne maskare svaki dan.

Vodootporne maskare sadrže hemikalije koje se ne mogu rastvoriti u suzama i dovode do iritacije očiju i isušivanja sluzokože.

Takođe ne preporučuje nanošenje senki sa šljokicama koje mogu dovesti do minijaturnih ogrebotina očne jabučice, izazvati infekciju i samim tim prouzrokovati štetu.

@dr.alexahecht These trends are ones avoid! #eyemakeup #eyelashlift #waterproofmascara #cleanbeauty #eyedoctor ♬ original sound – Alexa | Eye Doctor

Za samo nekoliko dana snimak je pogledalo više od dva miliona ljudi, a izazvao je pomešane reakcije među hiljadama komentatora.

Neke žene su isprobale pomenute trendove lepote i požalile.

Ovaj video objašnjava zašto su mi oči otekle dan nakon podizanja i farbanja trepavica, napisala je u komentarima jedna korisnica, dok je druga planirala istu proceduru pre nego što je videla upozorenje lekara i odustala od odlaska u kozmetički salon.

Pogledajte šta dr Aleksa Heht ima da kaže o sumnjivim trendovima šminke u njenom TikTok videu ispod.

Foto FreePik
Izvor/Autor Zadovoljna
Komentara
Očitavanje..