Mali signali da vas ne poštuje: 10 očiglednih znakova!

U najmanjim stvarima možete primetiti kako se ponaša prema vama

Ukoliko partner ne čini da se osećate podjednako važno u vašoj vezi, vreme je da se zapitate kuda zapravo vodi takva veza.

Predstavljamo vam 10 znakova koji ukazuju da u vezi niste tretirane onako kako zaslužujete.

Više zarađuje – više je cenjen
Čak i ukoliko zarađuje više – njegova karijera nije veća od vaše. Ako čini da se osećate kao da je vaš “mali posao” manje vredniji od njegovog, to znači da već imate veliki problem. Oboje imate pravo na posao koji vas ispunjava bez obzira kolika je zarada. Zauzmite stav i ne dozvolite da bilo ko potcenjuje vaše intelektualne veštine ili finansijsku situaciju.

Laže vas
Ukoliko ga uhvatite da vas laže, moramo da vas razočaramo, ali ovaj naizgled bezazleni potez ukazuje da vas ne poštuje dovoljno da bi bio iskren prema vama i da nije u stanju da drži svoja obećanja. Iskrenost je jedna od primarnih stvari koju oba partnera podjednako zaslužuju.

Prljavi sudovi su uvek vaša briga

Po njegovom mišljenju domaćinstvo je u vašoj nadležnosti. To je prećutani sporazum koji ste sami prihvatili, te ga nikada nećete videti da se prihvati nekog rada u kući. Ne treba da napominjemo da da vaš doprinos u stanu nije jednak i morate što pre promeniti situaciju ukoliko ne želite da vas tretira kao sluškinju.

Vaši ciljevi nisu bitni
Kada pokušate da vodite sa njim ozbiljan razgovor čini da se osećate kao da vaši ciljevi nisu dovoljno važni. Ne podržava vas kao što biste želeli. Ne sluša vas i ne trudi se da vam pomogne da ostvarite svoje ciljeve jer su nanravno njegovi već na prvom mestu i na vrhu njegove liste prioriteta.

Donosi važne odluke bez vas
Uglavnom o životnim promenama slušate samo iz njegovog ugla, kao da se vi tu ništa ne pitate. Ponaša se kao da očekuje da se složite sa svim što on želi, a ne insistira na tome da sazna šta vi zapravo želite.

Sebičan je u seksu

U krevetu njegovo zadovoljstvo je mnogo važnije od vašeg. Ne sluša vas i jedino na šta obraća pažnju je da li je njegov seksualni apetit zadovoljen. Takođe, kada niste raspoložene za seks i odbijete ga, on se ne ponaša kao normalno ljudsko biće.

Ne deli informacije sa vama
Vaši razogovi se svode samo na njega i njegov način viđenja. Ukoliko se ne svode samo na njega, razgovora praktično i nema. Ne želi išta da vam kaže, niti želi išta da čuje od vas… Ko još želi da ima takvu komunikaciju?

Tretira vas kao dete
Istina je da ne znate sve o svemu i ne pretvarate se da je tako, ali čim mu pokažete da ne razumete nešto što on smatra osnovnim znanjem, on vas tretira kao da ste još uvek u osnovnoj školi. Ovo je najgori osećaj na svetu i neko ko vas voli ne bi trebalo da učini da se osećate tako.

Nikada ne dobijate veći deo

U najmanjim stvarima možete primetiti kako se ponaša prema vama. Tačno je da mi uvek razmišljamo o sebi i svojim potrebama, ali u normalnoj vezi to se mora promeniti. Ukoliko vam nikada ne da veće parče pice, veći deo ormara i veći deo srca, jasno vam je kakvoj ste osobi poklonili svoje vreme i osećanja.

Ponaša se kao da živite u 19. veku
Sada je 2015. Nije više vaš posao da postavljate hranu za sto ili da vaspitavate 12-oro dece. Ukoliko očekuje od vas da kuvate, čistite, oblačite se na određen način, ponašate se kao dama i obožavate tlo kojim hoda samo zbog toga što je on glava kuće – ne zaslužuje vas. Uopšte.

izvor:cosmopolitan.rs

Komentara
Očitavanje..