Svog supruga Pola upoznala sam kada sam imala 23 godine. On je tad imao 28, i od početka sam znala da je biseksualac. Kada smo počeli da se zabavljamo, bio je u vezi sa muškarcem.

Posle tri godine eksperimentisanja Pol me je zaprosio
POSLE TRI GODINE EKSPERIMENTISANJA POL ME JE ZAPROSIOFOTO: PROFIMEDIA

U početku sam bila skeptična, mislila sam da ako dsu dva muškarca u vezi, to može da znači da je on samo gej. Ali kada me je Pol poljubio i stavio svoju ruku na moje telo, znala sam da čak i ako voli momke, vrlo je zagrejan i za žene. Tačnije, za mene.

Kako je naš odnos sve više napredovao, Pol je raskinuo vezu sa muškarcem. Ali bio je jasan i u stavu da ne želi da prestane da se viđa sa muškarcima. Rekla sam da mi je to u redu. Tačnije, naše diskusije o seksu po prvi put su me navele na pomisao kako je to biti sa ženom.

Počeli smo da živimo zajedno posle tri meseca zabavljanja, a posle šest meseci pristali smo da imamo otvorenu vezu, poštujući određena pravila. Uvek smo moralo jedno drugom da kažemo gde idemo i sa kim ćemo biti. To je podrazumevalo mnogo slobode, ali i ne i tajni. S tom vrstom otvorenosti i poverenja oboje smo imali avantura, što zajedno, što sa drugim ljudima. I ja sam par puta probala sa ženom. Iako je bilo zanimljivo, znala sam da u životu želim da budem sa muškarcima, čak sa više njih.

A prvi put smo Pol i ja imali seks zakjdno sa jednim muškarcem. Bilo mi je čudno da ga vidim sa dugim muškarcem, ali je i mnogo seksi to što je on pun samopouzdanja i što zna šta želi.

Posle tri godine eksperimentisanja Pol me je iznenadio prstenom. Shvatili smo da nam je dosadilo da budemo i sa drugim ljudima i da želimo tradicionalnu, monogamnu vezu. Prve dve godine braka imali smo seks samo jedno s drugim.

A onda sam upoznala Oskara. Bio je zabavan, jednom smo i izašli i poljubili se, priznala sam Polu. Rekao mi je da, ako to želim, njemu je sasvim u redu. Ali nisam pomislila to da će Oskar i Pol započeti svoju vezu.

Oskar je bio zabavan, veza sa njim nije bila smao seks
OSKAR JE BIO ZABAVAN, VEZA SA NJIM NIJE BILA SMAO SEKSFOTO: PROFIMEDIA

Kada sam imala prvi seks sa Oskarom, pozvala sam ga da izađe sa mnom i sa Polom. Odmah sam među njima videla jaku hemiju, čim su se upoznali. Posle te noći postala sam vrlo nesigurna. Šta ako se Polu Oskrar svidi više nego ja?

I dalje osetim nesigurnost, kao kada sam ih zatekla u spavaćoj sobi
I DALJE OSETIM NESIGURNOST, KAO KADA SAM IH ZATEKLA U SPAVAĆOJ SOBIFOTO: PROFIMEDIA

Posle nekog vremena počeli smo sve troje da se viđamo. To nije bio samo seks, išli smo u šetnje, na film, roditeljima smo počeli da predstavljamo Oskara kao „našeg dečka“. Svi su se pitali kako izgleda naš život. A većinom je sasvim normalano. Pol i ja živomo zajedno, idemo na posao, kada možemo, večeramo zajedno. Mnogo toga radimo i sa Oskarom, ponekad Oskar i Pol zakedno izađu, a ja sam intimna sa Oskarom samo kada je i Pol tu.

Uopštese ne osećam da delim svoju ljubav prema Polu sa još nekim. Ovako imam i ljubavnika i prijatelja, niko se od nas tu ne oseća kao uljez. Oskar se ponekad zabavlja sa drugim ljudima, ali nama to ne smeta. Ipak, ja se i dalje ponekad osetim nesigurnom, kao prošle nedelje kada sam došla s puta i zatekla Oskara i Pola u krevetu kako gledaju TV. Nisam bila ljubomorna zbog seksa, već zbog intime. Ali Pol i ja imamo posebne samo naše trenutke, kao i one provedene sa Oskarom. Naš brak nije tradicionalan, ali dobro funkcioniše. I sve dok nam je lepo sa Oskarom, viđaćemo se s njim. Pol i ja još nismo sigirni da li želimo decu, ali ako se odlučimo na tak korak, sigurni smo da će Oskar biti odličan ujak.

(womenshealthmag.com)

O. K.