Najbolje i najjeftinije tehnike depilacije

Pre nego što se odlučite za neku od popularnih metoda depilacije dobro razmislite koja od njih je najbolja za vas!

Kada govorimo o uklanjanju dlačica, na tržištu su nam dostupne brojne, vrlo različite metode i zato se često pitamo koja je najbolja? Kako bi vam pomogli, donosimo vam najpopularnije vrste depilacije raspoređene po različitim tipovima žena.

Štedite na budžetu i želite najbolje za najmanje novca

Kućna depilacija voskom je najefikasniji i najekonomičniji način uklanjanja dlačica. Depilacija voskom garantuje dobre rezultate i vrlo je jednostavna za upotrebu. Ali, treba voditi računa o vrsti voska koja mora odgovarati tipu vaše kože, ali i delu tela na kojem se koristi. Naime, neki preparati mogu izazvati alergijsku reakciju, dok drugi možda nisu efikasni koliko bi trebalo da budu. Kada pronađete pravi vosak za vas, držite se svog otkrića i pridržavajte se upustva na pakovanju.

Ne ustručavate se da potrošite novce na moderniju i trajniju metodu

Lasersko uklanjanje dlačica najefikasnija je metoda depilacije. Osim što gotovo bezbolno uklanja dlačice iz kože, rezultat je dugotrajan te se nakon tretmana nećete još dugo nećete razmišljati o dlačica. Ova metoda zahteva bar pet tretmana po području, a za najbolje rezultate trebalo bi ponoviti jednom ili dva puta godišnje.

Imate jako nizak prag bola i dlačice vam brzo rastu

Kako bi uklonili dlačice voskom potrebno je biti strpljiv i tolerantan jer morate pričekati da one narastu od 2 do 4 milimetra. Za sve vas koje ste nestrpljivi, imate dlačice koje brzo rastu ili pak ne podnosite bol čupanja dlačica, najbolja metoda je brijenje sa brijačem. Za razliku od voska koji može izazvati iritacije, brijač možete koristiti svakodnevno, čak i dva puta dnevno (uz odgovarajuću hidrataciju kože). Jedina mana je što žilet dlačicu seče ravno te se ona tokom izrastanja čini debljom i vidljivijom. Birajte oštre brijače prilagođene ženama, menjajte ih redovno te posle brijanja nanesite ulje ili losion za telo.

Želite da se rešite dlačica na najbrži i najlakši način

Ako ste u žurbi i želite da se što pre rešiti dlačica na nogama, upotrebite depilacijski losion ili kremu. Reč je o vrlo praktičnom proizvodu koji nanesete na kožu tokom tuširanja, ostavite da deluje oko 5 minuta te isperite kožu mlakom vodom. A, ukoliko želite pak minimalnu opasnost od iritacija, nanesite losion na kožu i ostavite ga dva do tri minuta te višak uklonite brijačem. Jedino o čemu morate voditi računa je testiranje pre upotrebe jer ovakvi preparati mogu izazvati alergijske reakcije. Malo losiona nanesite na unutašnji deo podlaktice i pričekajte par minuta. Ako nema reakcije krema ili losion je siguran za korištenje.

Volite da isprobavate prirodne preparate

Depilacija šećernom pastom najprirodniji je način depilacije, a kožu čini mekom. Postoje brojni recepti za pripremu kućne šećerne paste i zato je važno odabrati onaj provereni, koji je već neko od vaših poznanika isprobao.

Metoda je jednostavna i jeftina, ali nemojte se iznenaditi ako vam ne uspe iz prvog, drugog ili pak trećeg pokušaja. Prvo, treba pogoditi odgovarajuću meru sastojaka, kako bi pasta bila dovoljno rastezljiva i lepljiva, odnosno pogodna za depilaciju. Nakon toga, potrebno je savladati tehniku. Za nanošenje smese na kožu kao i savladavanje pokreta koji izvlače dlačice iz korena potrebna je dobra praksa i veština koja nije toliko jednostavna koliko se čini.

izvor: zadovoljna.hr

Komentara
Očitavanje..