Napravite sami KREMU ZA SUNČANJE ZA ZAŠTITNIM FAKTOROM!

Veoma je jednostavna za pravljenje, a i zdravija od kupovne.

Ova prirodna krema za sunčanje je specifična po tome što ne ulazi u krvotok, nego deluje reflektujuće – odbija štetne sunčeve zrake.

Sve što vam je potrebno jeste:

-1/2 šoljice organskog bademovog ili maslinovog ulja
-1/4 šoljice organskog devičanskog kokosovog ulja – ima prirodni zaštitini faktor 4
-1/4 šoljice pčelinjeg voska – daje gustinu, a može se i izostaviti
-2 kašičice praha cink oksida – ima prirodni zaštitini faktor 20, a ako ga stavite više, faktor će biti veći

profimedia-0008600027
​Priprema:

U staklenu teglu od otprilike 500 ml, stavite sve sastojke osim cinkovog oksida, pa je stavite u lonac s vodom da se polako zagreva, uz povremeno mešanje. Nakon što se svi sastojci otope, sklonite sa šporeta i polako dodajte cinkov oksid. Pazite da ne udišete njegove čestice. Nakon hlađenja, krema za sunčanje je spremna za upotrebu.

Inače, cinkov oksid je netoksični mineral koji ne ulazi u krvotok već se ponaša poputo gledala – odbija štetno sunčevo zračenje i glavni je sastojak mineralnih krema za sunčanje. Stručnjaci kažu da ima najširi spektar UVA i UVB refleksovanja koji je FDA (Agencija za hranu i lekove) odobrila za korišćenje.

S obzirom na to da je reč o prirodnoj kremi, morate da znate da nije vodootporna, pa je potrebno da je nanosite svaki put nakon kupanja.

Rok trajanja je oko šest meseci.

 

SD

Komentara
Očitavanje..

Ova veb lokacija koristi kolačiće da poboljša vaše iskustvo. Pretpostavljamo da se slažete sa ovim, ali možete da odustanete ako želite. Prihvati Opširnije