Ne trošite svoju budućnost: Ovakve veze vam mogu uništiti život

Možda ste to već i znali, ali nikada nije loše utvrditi gradivo.

Nije tajna da ljudi danas duže čekaju na preduzimanje važnijih koraka u životu nego prethodne generacije. Tu mislimo i na veridbu, venčanje, decu… Ali, samo zato što ste u žurbi da se smirite, to ne znači da treba da bacite svoje najbolje godine u vezi za kogu znate da nema budućnost.

Naime, jedno istraživanje koje je uraađeno na Univerzitetu Bafalo u Njujorku, otkrilo je kako loši ljubavni odnosi mogu lako dovesti do simptoma depresije, problema s alkoholom i lošeg celokupnog zdravlja.

Istraživanje je trajalo 2 godine, a pratile su se promene odnosa ispitanika, kao i njihovo fizičko i mentalno zdravlje. U toku istraživanja ispitanicima su postavljana detaljna pitanja o celokupnom zadovoljstvu u odnosima, kritikama i podršci u istim, ljubavi i predanosti, kao i o tome kakvi su njihovi partneri izvan ljubavnog odnosa, kao npr. jesu li nedruštveni ili pokazuju znakove devijantnih ponašanja.

Rezultati su pokazali sledeće: što su odnosi bili bolji, koje su učesnici imali, to je bilo bolje njihovo fizičko zdravlje. Takođe, što su bili duži i kvalitetniji njihovi odnosi u prošlosti, to je ispitanicima trebalo manje vremena da izađu iz lošeg odnosa u sadašnjosti i shvate kako se viđaju s gubitnikom.

Drugim rečima, možda trenutno mislite kako ćete zauvek biti tužni, ali nećete, već ćete puno toga naučiti iz raskida te ono najvažnije – sačuvati svoje zdravlje, koje je ipak najvažnije.

Izvor: index.hr

 

Komentara
Očitavanje..