Nije prala kosu ŠAMPONOM osam meseci, a rezultati će vas ZADIVITI!

Foto: Instagram printscreen/bush_bambinis
0 4,655

To je saznala 28 godišnja majka dvoje dece iz Australije koja je odlučila da prestane da koristi ove proizvode zbog raznih “štetnih sastojaka” koji se u njima nalaze.


– Zar nije čudno da prilikom tuširanja i pranja kose moramo da koristimo istovremeno čak tri različita proizvoda? I jesu li nam oni zaista potrebni ili smo naučeni na to da bismo više trošili i kupovali – zapitala se Virdžinija Tapskot na svom blogu. Njeno iskustvo naučilo ju je da ne postoji ništa u njenom svakidašnjem životu što radi, a što se ne može isprati toplom vodom. I sodom bikarbonom.

ĆUTLJIVI, MEKANI SLABIĆI: Imali ste pogrešnu PREDSTAVU o ovim ZNACIMA, oni su mentalno NAJJAČI!

Šamponiranje kose uklanja prirodna ulja s vlasi i temena, što podstiče na proizvodnju više masnoće. Što češće šamponirate kosu, to telo prizvodi više prirodnih ulja kako bi zaštitilo teme. I nađete se u začaranom krugu masne kose. Što se šampon koji koristite više peni na vašem temenu, to sadrži više sastojaka.

 

View this post on Instagram

 

After a few crazy weeks of writing and not coming up for air I started to notice really short, shallow breathing creeping back in. My tolerance was lacking and those closest to me copped it. I use essential oils, yoga and breathing exercises to tone down my flight response, or in more technical terms, to activate my parasympathetic nervous system. I’m showing my babies what emotional awareness looks like – this is what Mum does to cope and that’s okay. Find your anchor, show them what it looks like. My ritual features @courtneyandthebabes cleanse spray with quartz infused crystal, lemon, lavender and juniper berry. Aura misted before and after practice. Three @doterra essential oils which vary – today I started with Easy Air to bring my focus to my breathing, mid-practice I used frankincense to maintain focus and I finished with beautiful grounding blend Balance. Three @rockandco crystals – Amethyst is known for its metaphysical ability to still the mind and emotions, allowing you to feel clearer, grounded and content. Aragonite is said to be a calming stone, providing strength, patience and a feeling of support. Howlite is thought to help reduce an overly critical, over-active mind. I meditate on them, as in looking at them, or I hold them during breathing exercises. And finally, I use my @breatheandflow.co home practice notes because I’m still pretty fresh on the yoga journey and still learning. Thanks Katy for your guidance and being an amazing source of inspiration. ???? #yogisofinstagram #nopoomethod #messyhairdontcare #homesanctuary @doterraaunz @arnhem_clothing @aimn.oceania

A post shared by Bush Bambinis (@bush_bambinis) on


Soda bikarbona takođe uklanja masnoću s temena pa je Virdžinija često kombinovala masku sa sodom, bananom i sirovim jajetom koju je stavljala na kosu kako bi je “nahranila”.

PLANK: Vežba od 4 minute koja će te zadiviti za mjesec dana!

– Prestala sam da koristim šampon za kosu i niko nije umro –  a otkrila je i da njena kosa ne miriše na ruže, ali i ne smrdi na ukiseljeno mleko, navodi u blogu. “Miriše kao kosa”.

Foto Instagram printscreen/bush_bambinis
Izvor/Autor SrbijaDanas
Komentara
Očitavanje..