NIJE ZBOG ZADOVOLJSTVA: Evo ZAŠTO žene STENJU tokom seksa, razlog će vas iznenaditi!

Tim stručnjaka došao je do vrlo zanimljivog odgovora.

Od čuvenog filma “Kad je Hari sreo Sali” preko kultne serije “Seks i grad” do filmova za odrasle, nećete videti ženu koja u seksualnom zanosu ili u trenutku kada doživljava orgazam ne vrišti i ne stenje iz sveg glasa.

Tim stručnjaka pozabavio se ovom temom, pokušavajući da otkrije da li je u pitanju samo kinematografski prikaz ili zaista ima nešto u tom bučnom seksu, a tokom istraživanja su došli do zaista zanimljivog odgovora.
U studiji je učestvovala 71 žena uzrasta od 18 do 48 godina a otkriveno je da čak 66% žena stenje kako bi ubrzale orgazam svog partnera dok 87% žena to čini kako bi se osećalo seksepilnije i moćnije. Pored toga, žene vole da budu glasnije u krevetu kako bi izbegle dosadu.

Logično, postavlja se pitanje da li onda žene stenju zbog i za muškarce ili ne?

– Ne postoji previše istraživanja na ovom području, ali je sigurno da smo bombardovani kroz medije sa tom idejom tog da je stenjanje povezano sa orgazmom i dobrim seksom – kaže naučnica Kristen Mark sa Univerziteta Indiana.

Rekli bismo da je onda stenjanje mudra strategija glumljenja orgazma, ali zapravo u tome nema ništa mudro.

– Ako stenjete, partneru dajete do znanja da radi sve dobro, a to očigledno nije slučaj – kaže autorka i tzv. seksualna terapeutkinja Peti Brisben, koja savetuje ženama da se koriste stenjanjem i uzvicima samo kada je nešto dobro, a ne kada žele da prikriju ono što im se ne dopada ili kako bi se seks što pre završio.

zena-u-seksualnom-zanosu
Komunikacija tokom seksa svakako je dobar način da žene dobiju šta žele ali čini se da su dame danas glasnije jer im je raznim televizijskim i medijskim sadržajima to nametnuto kao nešto što bi moralo da se radi.

– Žene se uče da preuzmu odgovornost nad vlastitim užitkom, a one mogu učiniti i korak više pa tako postati učiteljice svom muškarcu – kaže Brisben, koja ističe kako je dokazano da stenjanje podstiče i ženski orgazam, odnosno uzbuđenje.

Komentara
Očitavanje..