NISTE JEDINI KOJIMA SE OVO DEŠAVA: Ovi seksualni problemi su mnogo češći nego što mislite!

Svi parovi ovo proživljavaju.

Ponekad se osećate kao da ste jedini na svetu koji imaju ove problemi, ali definitivno niste.

 

1. Vaš libido je mnogo veći od njegovog

Nisu retki muškarci kojima libido i nije jako visok, ali su retki oni koji će to i priznati. Mnoge žene koje imaju znatno viši libido od svojih partnera mogle bi se zbog toga osećati loše, bojati se da partneru nisu dovoljno privlačne ili pomisliti da imaju problema s nimfomanijom. Bez brige, niste nimfomanka i potpuno je normalno što često imate potrebu za seksom s vašim partneom. Isto tako, ne mora značiti da ga seksualno ne privlačite. Jednostavno vaš i njegov libido nisu na istoj talasnoj dužini.

2. Upali ste u dosadnjikavu seksualnu rutinu

Kada ste tek započeli vezu, iskre su prštale na sve strane. Hteli ste jedno drugo uvek i svuda, jako često i u svim mogućim pozama. Sada, nakon nekog vremena, imate osećaj da je vaš seksualni život sve samo ne zanimljiv. I ovo je, verovali ili ne, sasvim normalno. Mnogi parovi u dugogodišnjim vezama zapadnu u seksualnu rutinu – tačno znate kada ćete se i gde seksati u i kojoj pozi. Možete da se potrudite da osvežite vašu vezu seksi igricama.

3. Njegovo samopouzdanje i nije baš utemeljeno

Ovaj se problem odnosi na sledeću situaciju: vaš se partner svim silama trudi zadovoljiti vas, kad god razmenjujete nežnosti i pritom ima nastup kao da je apsolutni kralj seksa čiji svaki potez pokreće val uzdaha, orgazama i leptirića. Ali uzdasi, orgazmi i leptirići izostaju jer on ipak nešto ili ništa ne čini kako treba. Nemojte odmah pomisliti kako ste nesrećnica koja je završila u vezi s preslatkim frajerom koji je grozan u krevetu. Verovatno je razlog samo taj što od prvog dana kada je s nečim krenuo kako ne treba, vi ste o tome ćutali, a on je nastavio stvari obavljati na način koji je mislio da vam odgovara. U vezi mora postojari razgovor.

 

4. Negova „oprema“ ne funkcioniše svaki put

Možda ste ponekad ostali u šoku zato što se njemu nije digao. Ovakve se teškoće mogu dogoditi i mladim muškarcima u najboljim godinama, a uzroci mogu biti i fizičke i psihičke prirode, iako su najčešće ovo drugo. Ako se ovi problemi javljaju samo povremeno, nemate razloga za brigu. Vaš partner je pod stresom ili samo ima neke druge, bitne stvari na pameti. Čak i loša ishrana, kao i nedostatak kondicije mogu rezultirati ovim problemima.

Foto Profimedia
Izvor/Autor SrbijaDanas
Komentara
Očitavanje..