Ove greške u šminkanju SIGURNO pravite, a da to i ne znate

Zbog njih ne dobijate željeni izgled.

Internetom često kruže i pogrešni saveti za šminkanje zbog kojih devojke nesvesno prave greške i ne dobijaju efekat kakav priželjkuju.

Ovo je top 5 kozmetičkih proizvoda koje žene najčešće koriste pogrešno:

Ulja za čišćenje

Ulje i voda se ne mešaju i to znaju svi! Ali kada je reč o uljima za čišćenje lica, to pravilo ne vredi, jer s vodom deluju još bolje. Kako biste izvukli najbolje iz svog ulja za čišćenje umasirajte ga u lice vlažnim prstima. Tako ćete šminku i sve nečistoće s lica skinuti lakše i bolje.

Tonik za lice

Sa tonikom treba biti oprezan ne samo u predelu očiju, već čitavog lica. Tufer sa tonikom prislonite nekoliko sekundi na područje koje želite da očistite, pa će tonik otopiti šminku i obrisaće je samo jednim laganim potezom.

Skidanje sminke

Sunđer za šminkanje

Cilj sunđerčića za šminkanje jeste da stope šminku sa licem kako bi se postigao što prirodniji izgled. A to ćete najbolje postići ako sunđerčićem lagano tapkate šminku po licu i izbegavate trljanje.

 Olovka za usne

Umesto da olovku za usne nanosite samo uz ivice usana,  razmažite je i sa unutrašnje strane kako bi se linija što bolje stopila i usne izgledale prirodnije. Preko toga nanesite karmin.

usne

Regenerator za kosu

Brojni profesionalni frizeri sada tvrde da biste regenerator trebali na kosu naneti pre šampona, što je upravo suprotno od onog što smo do sad svi mislili i radili. Promenite li redosled kosa će, navodno, biti puno nežnija i mekša te izgledati zdravije. Isplati se isprobati!

Foto Profimedia
Izvor/Autor SrbijaDanas
Komentara
Očitavanje..