Ove tri mame su od kuće pokrenule kompanije koje danas vrede MILIONE!

Menjanje pelena, spremanje obroka i hranjenje, presvlačenje, kupanje, smirivanje plača, samo su neke od aktivnosti s kojima se svaka mama malog deteta suočava svaki dan.

Zamislite da pored svega toga vodite računa i o sopstvenom poslu. Možda vam zvuči kao nemoguća misija, ali ove mame dokazuju suprotno.
Žaklin, Lisa i Mišel u majčinstvu su, osim neizmernog zadovoljstva, ali i brojnih obaveza, pronašle i inspiraciju za pokretanje sopstvenog biznisa, koji je prerastao u vođenje kompanija vrednih miliona.

125522_link-zaklin_630x0Žaklin Smit, vlasnica brenda “Kiesque Liquid Palisade”
Žaklin Smit je oduvek obožavala šminku, pomade i sve u vezi sa kozmetikom. Kada je postala mama, briga oko dece i ostali kućni poslovi učinili su da ulepšavanje retko kada dođe na red. Lakiranje noktiju je izgledalo kao nemoguća misija, sa neminovno razmazanim lakom svuda oko noktiju, a za profesionalni manikir vremena nije bilo. I upravo tako se javila ideja koja je Jacqueline lansirala pravo među uspešne svetske preduzetnike – “Kiesque Liquid Palisade”.

Ovaj jedinstveni brend predstavlja vrstu tečnog lateksa koji se maže oko nokta prilikom nanošenja laka da bi zaštitio okolinu nokta od aljkavih fleka. Po završetku se jednostavno skine i predstavlja efikasan način za brz i savršen manikir. Kao tvorac jednog fantastičnog proizvoda koji spaja jednostavnost i funkcionalnost, nije prošlo mnogo vremena dok se Jacqueline nije obrela kao vlasnik uspešne internacionalne kozmetičke kompanije.

125520_link-lisa-greenwald_630x0

Lisa Grinvald, tvorac “Chewbeads” ogrlica
Tokom prvih nekoliko godina, bebe vole da stavljaju u usta i žvaću sve što im privuče pažnju, uključujući i nakit svojih mama, tetki ili bilo koga ko je u njihovoj blizini. Ovo je primetila i Lisa Grinvald, ali umesto da kao druge mame od svog sina krije nakit i brani mu da ga gricka, Lisa je odlučila upravo suprotno – da mu to dozvoli. Da bi igranje sa maminim ogrlicama i žvakanje bilo bezbedno, Lisa je osmislila silikonski nakit koji će, osim svoje estetske funkcije, biti i praktična, prenosiva glodalica za bebe.

Tako su nastale “Chewbeads”, ogrlice koje mogu da se žvaću.
U početku je pronalaženje fabrike koja proizvodi silikonski nakit bilo jako teško i realizacija ideje o “Chewbeads” je delovala nerealno. Ipak, Liza i njen muž su bili uporni, te su iskoristili ponudu i tražnju na sajtu Alibaba i tako pokrenuli svoj biznis. Danas, “Chewbeads” prodaje svoje proizvode širom sveta, trgujući na malo i veliko.

125521_link-michele-welsh_630x0

Mišel Velš – pokretač “SafetyTat” tetovaža za decu
Michele Welsh, njen muž, i njihovo troje male dece bili su u zabavnom parku kada je Mišel preplavio strah da će se deca razdvojiti u gužvi i izgubiti. U slučaju da se to desi, zabrinuta mama zapisala je svoj broj telefona na dečjim ručicama, što se kasnije pretvorilo u sjajnu ideju za biznis. Nakon što su tog dana njen muž i ona dobili mnoštvo komplimenata za ideju od drugih roditelja, odlučili su da pokrenu brend nazvan “SafetyTat”.

Zahvaljujući ovom „izumu”, roditelji širom sveta mogu da ostave broj telefona i druge podatke na šarenoj, privremenoj i potpuno bezbednoj tetovaži koju će zalepiti svom detetu na ruku. Klinci dobijaju zabavnu tetovažu, a roditelji manje brinu znajući da će, u slučaju da se deca izgube, odrasla osoba na koju naiđu znati koga treba da pozove. Danas SafetyTat ima mnogo različitih opcija dizajna i natpisa, a Michele i njena porodica sa zadovoljstvom rade na razvijanju svog biznisa.

Majčinstvo je pravo vreme za pokretanje sopstvenog biznisa
Kada dođe trenutak da se vrati na posao, većini mama teško pada da se odvoji od svog deteta. Zato je idealno rešenje da posao pokrenete upravo u svom domu, te ideje koje pronalazite u svojoj svakodnevici uz malo truda pretvorite u isplativ biznis.
Uz malo hrabrosti i upornosti, ali i neophodnih preduzetničkih veština, i vi se možete pridružiti inspirativnim primerima koji pokazuju da žene mogu biti istovremeno ostvarene i na poslovnom i na privatnom planu. Iskoristite majčinstvo da, pored ljubavi i vaspitanja koje pružate deci, pokrenete biznis koji će vama, ali i vašoj porodici, doneti uspešnu i sigurnu budućnost.

 

Žena

Komentara
Očitavanje..