Ovo sigurno niste znali! Sedam grešaka koje pravite dok sušite kosu fenom

Sušenje kose, jedna je od stvari koje radimo svakodnevno, ali da li radimo to na pravi način? Frizer poznatih holivudskih zvezda, objasnio je najčešće greške. Evo šta radite pogrešno.

1. Greška: Vaša kosa je previše mokra

“Veliki broj žena počinje da suši kosu dok je potpuno mokra“, kaže on. „Vaša kosa mora biti 60-65 % suva pre nego što uopšte počnete da je fenirate četkom“. Ovaj frizer objašnjava da mnogo manju štetu nanosi vašoj kosi kada je pre sušenja fenom prođete četkom. „ Prosušite je peškirom, pa je protresite prstima, a tek posle uzmite četku, i češljajte počevši od korena”.

2. Greška: Ne pružate vašoj kosi dovoljno volumena

Da li ste nekada obratili pažnju na ovo? Volumen! Ako želite da vaša kosa izgleda kao da ste tek izašli iz salona, rukama podignite koren kose i tako je fenirajte. Oblik četke za feniranje ne dozvoljava da stignete skroz do korena, tako da je ovo jako bitan korak koji će vašoj kosi dati wow efekat.

3. Greška: Počinjete feniranje na pogrešnom mestu

Ovaj frizer koji je zadužen za kosu mnogih zvezda poput Eme Votson i Ferdži tvrdi da mnoge žene ne koriste četku pravilno i tako uništavaju kosu predugim izlaganjem toploti. Ovo ne samo da je pogrešno već nepotrebno produžava vreme feniranja. „Postavite okruglu četku na koren, pa je srolajte do krajeva, a zatim je vratite nazad do korena, usmeravajući fen na taj pramen kose i koren.“ Dok se koren kose I sredina osuše, I krajevi će biti skoro suvi. „ Onda uvijajte krajeve na četku I završite sušenje“.

4. Greška: Ne koristite preparate za kosu pravilno

Kada se radi o nanošenju preparata za kosu, lako se može preterati. Poenta je u tome da se nanose umereno, na pravi način I na pravo mesto. “Ako želite volumen, nanosite proizvod direktno na koren, jer će nanošenje na krajeve otežati vašu kosu I povući je na dole”. Kada naprave frizuru mnoge žene misle da je neophodno zacementirati je sprejom za kosu. Da li je to ispravno? Naravno da ne. “Prvo, naprskajte sprej sa određene udaljenosti koja će vam omogućiti jednako nanošenje”- kaže poznati frizer. “I držite se lakih sprejeva, jer će oni teški učiniti potpuno suprotno I vaša frizura će se brzo rasturiti”.

5. Greška: Ne koristite pravu četku

Ako želite glatku kosu, koristite što veću četku! Okrugla četka sa metalnim delom u sredini, može Vam obezbediti veoma glatku I lepršavu kosu, ali obratite pažnju, jer se dosta zagreva, baš kao presa za kosu, zato zapamtite da vreme sušenja skratite na minimum jer ćete tako izbeći oštećenja. A šta ako imate grubu kosu, koja je često naelektrisana? Bolje je da preskočite metalnu I zamenite je tradicionalnom četkom sa prirodnom dlakom, budući da metalne nemaju toliko čekinja I zbog toga ne obezbeđuju savršeno raščešljavanje.

6. Greška: Ne dozvoljavate vašoj kosi da se “slegne”

“Dozvolite Vašoj kosi da se ohladi na četki pre nego što pređete na naredni pramen i to će pomoći Vašoj frizuri da traje duže“- kaže on. „To će je stvarno učvrstiti”. Da uprostimo, ako ne želite da sve ovo ponavljate sutradan, samo se opustite I pustite vašu kosu da se ohladi na četki. To je ono što čini frizuru iz salona tako dobrom I postojanom.

7. Greška: Ne koristite nastavak za fen (raspršivač, koncentrator, difuzer)

Da li se sećate onog dodatka koji ste dobili kada ste kupili fen I koji ste naravno negde zaturili I više nikada nije viđen? Da, on Vam je itekako potreban. “Ako ga ne koristite, fen će samo raspršiti kosu unaokolo ”- kaže on. “Vazduh neće biti koncentrisan na jedan pramen I nećete postići željeni glatki izgled”.

Žena

Komentara
Očitavanje..