Ovo su razlozi zbog kojih ODMAH treba da bacite vaše TANGE!

Ne oklevajte…

Iako u njima izgledate sjajno, tange ipak imaju neke svoje loše strane, a ovo su razlozi zašto treba da prestanete da ih nosite.

Veće su šanse od vaginalne infekcije

Tange su direktna veza između tvoje guze i vagine što nikako nije dobra stvar. Bilo koja bakterija koja živi u tvojim crevima može doći do vagine i uzrokovati infekciju.
Pamuk je ipak zdraviji

Iako čipkasto donje rublje seksepilnije, pamuk je ipak bolji i zdraviji. Nežan je za kožu, dozvoljava isparavanje vlage koja bi u suprotnom mogla prouzrokovati razvoj bakterija, a istraživanje je pokazalo da se iritacija i svrabež povukli nakon što su ispitanici sintetičko rublje zamenili pamučnim.

Uh, male bradavice

Upravo zbog iritacije na koži se mogu pojaviti male bradavice. One su bezazlene i mogu se lako odstraniti kod dermatologa, no niko ne želi da ima bradavice na intimnim delovima.

Menstruacija i pamučne gaćice su bolja kombinacija

Tange za vreme menstruacije nisu dobra ideja. Tih dana važno je imati uvek uz sebe dodatni uložak ili tampon, iako postoje ulošci i za tange, jednostavno su pamučne, obične gaćice sigurnija varijanta. Osim udobnosti, ulogu igra i zdravlje. Tokom menstruacije, PH vrednost raste što znači da se bakterije brže i lakše razvijaju. Ako nosiš tange, bakterije lakše putuju od anusa do vagine i može brže doći do infekcije. Tako da, ako baš nije frka, izbegavajte tange tih nekoliko dana.

tange
Samo ne urasle dlačice!

Ako nešto mrzimo onda su to upravo urasle dlake. Ako si sveže depilirana, nemoj oblačiti tange barem taj dan kako bi smanjila rizik od urastanja dlačica.

Vežbanje bez tangi – svaki put

Ako si nekad otišla na jogu ili trčanje u tangama, znaš o čemu pričamo. Rastezanje bilo kakve vrste mnogo je bolje sa pamučnim gaćicama.

Komentara
Očitavanje..