PAŽNJA: Ovo nikako NE SMETE da radite kad imate menstruaciju, posledice mogu biti JEZIVE

Ako tokom ciklusa pijete hladnu vodu možete dobiti rak, jer menstrualna krv može OSTATI na zidovima materice i nakon 5 do 10 godina i tako dovesti do ove ozbiljne bolesti. 

Menstrualni ciklus svakog meseca treba poštovati. Tada ste malaksale, nemate želju da se krećete niti da budete u društvu. Želite samo da sedite kod kuće, okruženi mnoštvom ukusne hrane. I sve je to u redu.

Međutim, postoje aktivnosti koje upražnjavate tokom ciklusa, a nikako ne biste smele: 

Nezaštićen seks: Velike su šanse da zatrudnite. Kako biste izbegli mnoge infekcije, najbolje bi bilo da apstinirate od seksa dok vam traje ciklus.

Menstrualni bolovi

Foto: Profimedia

Nikad preskakati obroke: Pokušajte da ne preskačete obroke. Morate imati na umu da se gubi mnogo krvi za to vreme, a hranom ćete vratiti energiju.

Nikakav fizički rad: Ako osetite bol u leđima ili stomaku, izbegavajte fizički posao, jer će se bol u tom slučaju samo povećati.

Jedite brzu hranu: Jedenje brze hrane u dva sata posle ponoći može izgledati kao dobra ideja. Počastite se svim sredstvima, samo nemojte preterati u tome.

Nikako hladna voda: Ne bi trebalo da pijete hladnu vodu, jer navodno menstrualna krv ostaje u zidu materice i nakon 5-10 godina, što može prouzrokovati rak.

Komentara
Očitavanje..