PO OVOME SE ŽENA RAZLIKUJE OD BALAVICE: Jedna zrela dama ove stvari ne dopušta

Ljubav se u klasičnoj literaturi često prikazuje kao žrtva. Počevši od Romea i Julije, ljubavnici prolaze kroz razne patnje kako bi bili zajedno. Ne ostanu zajedno dugo, brzo raskinu ili čak umru. Ljubav ne dolazi lako, traži žrtvu, agoniju i neprestani očaj za jedan kratki trenutak sreće koji nikad ne potraje.

U mladosti sam čitala mnoge knjige o toj teškoj ljubavi i dugo je moj ljubavni život bio pun drame, suza i oproštaja. Činilo se da bez svega toga ljubav nije ljubav, već samo romansa. Na svu sreću, ugledala sam svetlo ili mi je jednostavno dosadilo da patim. Sad je ljubav za mene radost, bez žrtve.

Zrelost ti donosi spoznaju o samoj sebi. Nakon slepe mladosti i toga da živiš za nekoga, napokon živimo sami za sebe.

To ne znači da zaboravljamo kako da volimo i da prestajemo da tražimo ljubav. Jednako kao i s 20, želimo ljubav, strast i vezu. Jednostavno razumemo da je zdrava veza uzajamna. Ili muškarac ima iste želje i prioritete kao mi, ili ne ostane zadugo u našem životu. Riječima Omara Khayyama: “Ne treba mi neko kome ja nisam potrebna.”

ZBOG SVEGA NAVEDENOGA, ZRELE ŽENE NE RADE OVO:

1. Čekanje njegove poruke ili poziva
Ili sama napišem poruku ili izbrišem iz imenika one koji su prezauzeti da bi mi odgovorili: „Žao mi je, ne mogu sad razgovarati, nazovem te čim stignem.

2. Izlazak na dejt, na mesto i u vreme koje ne odgovara mom rasporedu

Kako bi dejt bio dobar, mesto i vreme moraju da odgovaraju oboma. Ako muškarac nije zainteresovan da se prilagodi ženi, onda nije zainzeresovan za ženu s kojom izlazi. Takav me muškarac ne zanima.

3. Oprostiti što je za rođendan ili nekim važnim povodom zaboravio poklon

Volim muškarce koji vole da troše novac na svoju ženu. Ljudi koji se ponašaju cijaški prema ženama, obično su škrti sa svim drugim u životu. Neobraćanje pažnje na važne datume za mene znači neobraćanje pažnje na osobu s kojom jesi. Kad smo u nekoga zaljubljeni, tu osobu želimo razmaziti i ugađati joj. Sve što je važno njemu, postaje važno i meni. Ako nisi obziran, ako zaboraviš ili misliš da nije važno- možeš zaboraviti i moj broj

4. Traženje opravdanja za muškarce koji nisu ispunjeni i uspešni

Ovo ne znači da od muškarca tražim samo novac. Ali ljubavna priča koja se temelji na siromaštvu i čistoj ljubavi nije životna priča zrele žene. Imale smo našu priliku za to kad smo imale 20 ili 30 godina. U 40-ima imamo izgrađeni život i ne želimo kompromise.

5. Ćutanje o onom što mi se ne sviđa

Očigledno ne zagovaram stalno prigovaranje. Ali postoje neke stvari kojih druga osoba nije svesna zato što je on ta druga osoba. Ako ne volim brzinu i ona me plaši, neću ćutati i pretvarati se da me to zadivljuje. Smireno ću reći: „ Molim te, uspori jer sam nervozna i uplašena.”

6. Strah od postavljanja određenih pitanja

Takođe sam podjednako spremna da odgovaram na bilo koja pitanja. U mladosti sam se bojala čudnih trenutaka, nisam želela da se oboje osjećamo nelagodno, pod stresom ili da uvredim muškarca. Ali upravo te nejasnoće stvaraju rane u nama samima. Ne želim više nikakve povrede i zato volim da stavitim tačku na svako i.

7. Pranje njegovog veša

Ne volim da perem veš. To mi je veliki teret, a ne želim za muškarca da radim ono što ne radim ni za sebe i što mi je teret. Ako me zaista voli – praće veš sam.

8. Zamena seksa s ljubavlju

Seks može biti povezan s ljubavlju, ali i ne mora. Za mene je ljubav pranje veša, sedenje u tišini ujutro jer ne volim da razgovaram, znati ime moje mačke i koliko šećera stavljam u kafu, doneti buket sveća ili mi doći i popraviti slavinu. Ako ovoga nema, a seksa ima- to znači da smo prijatelji s povlasticama.

9. Ljubomora na prijateljicu ili koleginicu s posla

Ili decu iz prošle veze… Ako me muškarac voli, ima vremena za mene. Uključi me u svoj natrpani raspored između sastanaka, putovanja, fudbalskih utakmica s prijateljima i pecanja sa sinom. Zato jer i ja imam ispunjen život. Ako oboje nađemo vreme jedno za drugo – sve je u redu, u vezi smo. Ako se ja trudim da nađem vreme, a muškarac je stalno zauzet, to je očigledan znak da treba da tražim drugog.

10. Pokušaj da izgledam što bolje zbog njega

Baš naprotiv, na prvom sastanku sam često direktna, više cinična i neprijatna. Ne oklevam da pričam i o svojim problemima i teškoćama. Oni koji su stvarno zainteresovani će se potruditi da pogledaju dublje od toga.

Imam 45 godina i slična sam bambusu. Direktna, snažna, fleksibilna i skromna. Teško me je slomiti, saviti ili iskoreniti. Očvrsnula sam. Ali i dalje želim ljubav. Samo nisam spremna da se žrtvujem za ljubav. Ljubav je proces stvaranja, a ne žrtve i uništenja. Hajde da stvaramo!

Foto Profimedia
Komentara
Očitavanje..

Ova veb lokacija koristi kolačiće da poboljša vaše iskustvo. Pretpostavljamo da se slažete sa ovim, ali možete da odustanete ako želite. Prihvati Opširnije